Autobest 2022.

Odabrano šest finalista izbora Autobest 2022.

Za prestižnu titulu najbolje kupnje u Europi 2022. Autobest 2022. odabrano je ovogodišnjih šest finalista, a žiri od 32 člana svoju će konačnu odluku donijeti polovicom prosinca

Novi Dacia Spring, Hyundai Bayon, Opel Mokka, Renault Megane Conquest, Škoda Fabia i Toyota Yaris Cross su finalisti za nagradu Autobest 2022. Ovi će se automobili natjecati za nagradu ‘Best Buy Car of Europe in 2022 – Najbolja kupnja u Europi 2022. Žiri sastavljen od 32 člana iz 32 zemlje, napravit će svoje posljednje procjene i glasati tijekom sljedećih tjedana, a pobjednik će biti objavljen sredinom prosinca.

Nakon uspješnog prvog testa prošle godine Žiri će se ponovno sastati 24. i 25. studenog u austrijskom Teesdorfu na testnom centru Austrijskog autokluba (OAMTC) kako bi još jednom podvrgnuli šest finalista opsežnim testovima prije konačne odluke.

“Tijekom pandemije Autobest je dokazao kako je jedini neovisni međunarodni žiri koji je održao redovan raspored aktivnosti. Nastavit ćemo nastojati nuditi milijunima kupaca najbolju procjenu o ‘Najboljoj kupnji u Europi’, ali i o najboljim ljudima, tvrtkama i tehnologijama koje imamo danas u industriji. Povrh toga, zahvaljujući novom Autobest Think Tanku koji vodi vizionarski dizajner automobila Frank Stephenson, još ćemo dublje istraživati budućnost mobilnosti, dajući bolji pogled i razumijevanje što će se dogoditi u godinama koje dolaze”, rekao je Dan Vardie, osnivač i čelnik Autobesta.

Žiri Autobest predstavlja 32 europske zemlje, što ga čini najvećim neovisnim automobilskim žirijem na svijetu prema broju zemalja koje predstavlja. Žiri Autobest pažljivo prati napore automobilske industrije. Investicije, novi poslovi za ljude, sredstva za zelene automobile i tehnologije, podršku za razne regije Europe su svi pažljivo popraćeni i cijenjeni od strane Žirija. Nove tehnologije u automobilima i povezivost također su pod povećalom Žirija. Ukupno dodjeljuju osam nagrada za postignuća u sljedećim kategorijama: Manbest, Companybest, Ecobest, Designbest, Technobest, Safetybest, Smartbest i Sportbest. Tijekom sljedećih tjedana, Autobest će objaviti osvajače tih nagrada.

Ceremonija dodjele nagrada, 21. po redu, održat će se sljedeće godine, u Strasbourgu u Francuskoj, a zbog pandemije datum će biti objavljen kasnije. Ove godine jubilarna 20. Autobest Awards Gala održana je u Barceloni u Španjolskoj 30. rujna i okupila je rekordan broj sudionika iz 34 zemlje, uključujući čelne ljude iz raznih tvrtki i organizacija.

O Autobestu
Organizacija Autobest nastala je 2001. s idejom izbora “najbolje kupnje” na europskom tržištu. U Žiriju su predstavnici 32 europske zemlje što pokriva većinu populacije Europe. Kako bi postao pobjednik Autobesta, automobil mora predstavljati najbolju ponudu većini europskih kupaca. Cijena, servisna mreža, dostupnost dijelova i raznovrsnost među najvažnijim su kriterijima u procesu glasovanja. Dizajn i nove tehnologije postaju sve važniji kriteriji. Autobest koristi transparentan sustav glasovanja s kompleksnom matricom koja se sastoji od 13 kriterija. (www.autobest.org)

Provjerite još

Autobest 2022.

Dacia Spring osvojila je nagradu Autobest 2022.

Električna Dacia Spring osvojila je AUTOBEST 2022, europsku titulu “The Best Buy Car of Europe …