Uz zebru i humor osnovnoškolci u Zoološkom vrtu učili o sigurnosti u prometu

Uz zabavu i društvo, naučili su o životu zebri i njihovom snalaženju u prirodi, a da za sigurno prelaženje ceste moraju koristiti označeni pješački prijelaz – zebru

Početkom nove školske godine, više od 30 tisuća prvašića u Hrvatskoj postalo je aktivnim sudionicima u svakodnevnom prometu. Riječ je o velikom broju djece koja još ne poznaju prometne propise dobro, a svojim prisustvom značajno mijenjaju dinamiku gradskog prometa. Kako bi se podsjetilo vozače na dodatan oprez u naseljenim mjestima, a djeca osvijestila o važnosti koncentracije i pažnje u prometu, i ove godine je pokrenuta akcija “Sigurnost u pokretu”. Akcijom se, uz edukaciju djece, apelira na vozače, pješake i sve ostale sudionike prometa da se ponašaju odgovorno i promišljeno.

Dva razreda prvašića Osnovne škole Savski Gaj već su prisustvovala radionicama u zagrebačkom Zoološkom vrtu, gdje su u prigodnom programu provjerili svoje znanje o prometnim pravilima, podsjetili se o odgovornom ponašanju u prometu te stekli iskustvo koje će vrlo lako moći primijeniti u praksi. Uz to, djeca su imala priliku i upoznati život zebri, životinja koje su 40-ih godina prošlog stoljeća prepoznate kao autentična veza s cestovnim prijelazima i tako postale jedan od simbola sigurnosti, a kojima je upravo tvrtka Tokića dugogodišnji sponzor u zagrebačkom Zoološkom vrtu. Naučili su da zebre u potrazi za hranom moraju prijeći dalek put, ali zahvaljujući odličnom vidu, mirisu i sluhu, “sigurne su u pokretu” i mogu na vrijeme spaziti opasnost. Baš kao i što prvašići, da bi sigurno prešli cestu, moraju koristiti označeni obilježeni pješački prijelaz – zebru.

Već četvrtu godinu zaredom, najveći regionalni distributer auto dijelova posebnu pažnju pridaje sigurnosti u pokretu, svih sudionika u prometu. Ove godine uz krilaticu “Izaberi sigurnost” Tokić naglašava i važnost sigurnosti i ispravnosti vozila koja prometuju cestama te savjetuje redovito održavanje vozila, posebno automobilskih guma i kočnica, pa i amortizera, što su glavni sigurnosni faktori automobila.

Provjerite još

Tokić

Tokić svojim kupcima podijelio auto i vrijedne nagrade

Tvrtka Tokić povodom proslave 30 rođendana podijelila izuzetno vrijednih 30 nagrada, od automobila, preko skutera …