Velika proslava 30 godina Tomić & Co.

Tomić & Co., generalni zastupnik BMW-a za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Albaniju, opernim gala koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu proslavio 30. godišnjicu poslovanja

Izniman glazbeni događaj pod ravnanjem maestra Ivana Repušića, trenutačno najaktivnijeg i najuspješnijeg hrvatskog dirigenta s međunarodnom karijerom, okupio je veliki broj prijatelja i poslovnih partnera tvrtke Tomić & Co., koji su tijekom koncerta uživali u opernim arijama, Verdija, Donizettija, Rossinija, Wagnera, Gounoda, Zajca, Gotovca i drugih majstora operne literature.

Uz ansambl Opere HNK u Zagrebu, bogati operni repertoar izveli su posebni gosti, svjetske operne zvijezde  – meksički tenor Javier Camarena jedan od rijetkih pjevača kojega je publika zvala na bis tijekom nastupa u njujorškoj Metropolitan operi. Uz Camarenu nastupio je i rumunjski bariton George Petean kojega je hrvatska publika imala priliku u veljači ove godine slušati u Verdijevoj Traviati u zagrebačkom HNK. Na obljetničkom opernom gala koncertu Tomić & Co. nastupila je i prvakinja Opere te višestruko nagrađivana hrvatska sopranistica Marija Kuhar Šoša kojoj se pridružila mezzosopranistica Martina Mikelić, slobodna umjetnica s međunarodnom karijerom, a sve uz pratnju Orkestra HNK u Zagrebu.

Cjelovečernjem druženju nazočio je i domaćin Franjo Tomić. Sjetivši se svojih početaka, u emotivnom pozdravnom govoru, Franjo Tomić izrazio je veliko poštovanje i zahvalnost svim prijateljima i poslovnim partnerima: “Osjećam veliko poštovanje što se nalazim pred vama na pozornici hrama hrvatske kulture, na daskama Hrvatskog narodnog kazališta. Ponovo osjećam uzbuđenje mladića koji je prije više od 50 godina napustio domovinu, gradeći snažnu hrvatsko-bavarsku gospodarsku suradnju i prijateljstvo, ali i sreću čovjeka koji je dio večerašnjeg susreta i gala koncerta.”

U slavljeničkom duhu, ispred članova uprave BMW-a iz Münchena, Franciscus van Meel (CEO-M odjela) istoga dana Franji Tomiću predao je personalizirani model BMW 3.0 CSL, Hommage proizveden u svega 50 primjeraka. Taj najekskluzivniji model kojega je tvrtka BMW ikada proizvela, remek je djelo inženjerstva koje utjelovljuje etos brenda i 50 godina strasti za utrkama kojim izražava svoje povijesne korijene u legendarnoj oznaci modela.

Tvrtka Tomić & Co. danas ima sedam prodajno servisnih predstavništava u Hrvatskoj, tri u BiH i jedno u Albaniji. U Hrvatskoj je ovo jedino predstavništvo neke velike automobilske kompanije koje u proteklih 30 godina nije mijenjalo vlasništvo. Ova uspješna priča započela je davne 1993. kada je Hrvatska bila daleko od kraja rata, a trebalo je zadržati privid života u miru kakav želimo živjeti. Upravo otvaranje prvog Tomić & Co. prodajnog sa­lona na Rooseveltovom trgu u središtu Zagreba, čime je Franjo Tomić prvi preuzeo zastupstvo jednog zapadnog automobilskog proizvođača u samostalnoj Hrvatskoj, pokazalo je kako želimo biti dio slobodnog svijeta i živjeti u miru.

U ovoj godini u kojoj tvrtka Tomić & Co. proslavlja svojih prvih 30 godina, najavljuje otvaranje novih i još suvremenijih prodajnih salona: BMW Tomić prodajno servisni centar za BPS i rabljena vozila na novoj lokaciji u Zagrebu. To samo još jednom potvrđuje njihove odlučne planove vezane za daljnji razvoj, a kojim pokazuju inovativnost i spremnost na izazove budućnosti, baš kao što to neprestano čine proteklih 30 godina.

Provjerite još

Fiat 600e – Izgled koji obara s nogu

Na dobro poznatoj Stellantisovoj platformi Fiat je napravio neodoljivi kompaktni crossover, zasada samo se električnim …