Volkswagen Touareg

Zatezanje bora za Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg najveći je model ove marke u Europi i nakon više od četiri godine na tržištu izgled mu je osvježen izvana i iznutra

Volkswagen Touareg u ovom je obliku na tržištu od 2018., a sada je doživio prvo osvježavanje. Najveće su promjene sprijeda. Gornji dio novih prednjih svjetlala ostao je na istom mjestu, ali sada se sastoji od tri dijela u obliku slova L. Dnevna LED svjetla su se pretvorila u traku koja se proteže punom širinom maske i koju prekida tek logotip VW-a.

Moda spajanja svjetlosnih sklopova nije zaobišla niti stražnji dio novog Touarega. Straga su svjetla također dobila potpis u obliku tri slova L i spojena su širokom trakom u kojoj je i osvijetljeni logotip marke. Oba su odbojnika, prednji i stražnji, također novog oblika, a u ponudi su i novi kotači.

Unutrašnjost nije potpuno nova, ali ima novosti. Iza volana je ekran od 30,5 centimetara, dok je središnji ekran dijagonale više od 38 centimetara. Tu cjelinu Volkswagen naziva Innovision Cockpit. Novi je i software, dodane su USB-C utičnice, a upotrijebljeni su i neki novi materijali.

Novi Volkswagen Touareg na tržište dolazi s pet pogonskih verzija. To su 3,0-litreni V6 motori – turbobenzinski od 340 KS, dva turbodizelaša os 231 i 286 KS i dva plug-in hibridna pogona. Plug-in hibridni pogon modela Touareg eHybrid razvija sistemsku snagu od 381 KS, a u modelu Touareg R eHybrid sustav isporučuje snagu 462 KS. Sve verzije dolaze s osmostupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače 4MOTION.

Što se tiče opreme, u Hrvatskoj će Touareg biti dostupan s dvije linije opreme: R-Line i Touareg R eHybrid. Cijene za hrvatsko tržište bit će poznate u lipnju kada se očekuje i početak pretprodaje. Službeni početak prodaje te dolazak prvih modela u Hrvatsku očekuje se krajem godine.

Provjerite još

Volkswagen ID7.7 Tourer

Volkswagen ID7.7 Tourer je električni karavan velikog dosega

Volkswagen ID7.7 Tourer je automobil koji električnu ponudu ovog proizvođača čini vrlo zanimljivom jer Europljani …