Popravak kožnih sjedala

Izmučena i naborana, nerijetko i napuknuta zbog ulazaka i izlazaka iz auta, koža je materijal koji vrlo brzo pokaže svoje godine – posjetili smo specijalističku radionicu u kojoj se ovakvi popravci rade na dnevnoj bazi posebnim postupkom s dobrim rezultatima

Iako biste pomislili da se kožna sjedala ne daju popraviti, prevarili biste se. Naime, postoji poseban postupak koji uključuje izradu kalupa koji kopira teksturu kože, zatim se posebnim komponentama oštećenje sanira, a sve se na kraju preboji posebnom bojom za kožu. Rezultat je dobar, ali ne i vječan. Naime, iako izgleda dobro, ovo je jednostavna i jeftina sanacija problema koja može poslužiti da dočekate termin kod tapetara ili, kako to automobilisti vole reći, prodate auto.

popravak_koze_06Nabori i napukline. Automobilska koža zahtijeva redovno mazanje losionom, inače se javljaju oštećenja. Već nakon dvije godine vozački sic može izgledati izmučeno. Upravo zato savjetuje se redovno mazanje i održavanje kože. Zato dobre praonice imaju smisla, jer to pravovremeno savjetuju i brinu o vozilu. Kada je šteta već nastala, postoje dvije opcije rješenja – izuzetno skup i najbolje rješenje koje uključuje tapeciranje čitavog sjedala ili njegova dijela, ili sanacija posebnim postupkom popravka i bojanja kože. Ovaj posljednji način u Hrvatskoj radi jedino Auto Partes i riječ je o jednostavnom postupku koji sjedalima vraća prvotni sjaj.

Nemojte se zavaravati: nema popravka ili reparature koji mogu zamijeniti originalno stanje ili dio. Ovaj postupak služi za manje popravke, ali ne može trajati kao prva presvlaka sjedala ili nanovo tapecirani sic. Stoga, pomirite se s time da je ovo sanacija štete čiji rezultat može potrajati tri mjeseca, a može ostati postojan i do pet godina. Sve ovisi kako određeni tipovi kože reagiraju s komponentama kojima se vrši popravak.

Majstor prvo uzima kalup. Posebnom komponentom maže sjedalo i kopira teksturu kože. Kada se traka s komponentom osuši, bit će postojani kalup za preslik. Dio koji valja popraviti iznutra se ojačava i armira mrežicom. Postupak traje sat vremena i nakon svakog koraka se čeka sušenje. Kada se rupa, rasjek ili nabor sanira, počinje onaj zanimljiviji dio posla.

popravak_koze_04Klasičnom špahtlom nanosi se posebni kit koji ravna kompletnu površinu i veže se za kožu. Alat kojim se to izvodi zanimljiv je zbog svojih mini dimenzija koje omogućuju da majstor uđe i u najskrivenije dijelove na pregibima sjedala. Zatim se komponenta mora prirodno osušiti bez uporabe fena ili nekog drugog pomagala. Kada je to gotovo, čitavo se područje prebrusi finim papirom gradacije 320 kako bi se površina izravnala i pripremila za sljedeći korak. Ponovno mazanje kitom i otiskivanje s prije napravljenog kalupa koji je zadržao teksturu kože, omogućuje da se popravljani dio zaista teško razlikuje od teksture kože.

Ponovno prirodno sušenje je potrebno kako bi se sve stvrdnulo. Zatim treba odabrati točnu boju koja pristaje boji kože. Interesantno, ali ponekad ima tridesetak nijansi samo crnih boja na jednom te istom modelu, pa je ponekad zaista zahtjevno točno pogoditi nijansu. Nakon odmašćivanja, pripreme za bojenje i nanošenje boje prskanjem, sve se treba osušiti.

Sjedalo je sada kao novo, a trajnost će ovisiti ponajprije o navikama vlasnika vozila te o kvaliteti i kompatibilnosti kože s ovim proizvodima. Čitav Smart repair program uključuje još i popravke vjetrobrana i plastičnih površina (recimo oštećenja od nosača za mobitel i slično), i cjenovni rang za sve to gotovo je isti. Ovaj postupak stoji 400 kuna za jedno oštećenje, što je oko pet do deset puta jeftinije od rada tapetara na ovom konkretnom sjedalu Audija S6.