Lamborghini Urus

650 KS i 850 Nm pokreće Lamborghini Urus

Prije pet godina na salonu automobila u Pekingu upoznali smo ga kao koncept, a danas je pred nama gotov proizvod – Lamborghini Urus – najbrži SUV na svijetu

Lamborghinijeva obitelj, koja se sastoji od Huracana i Aventadora, proširena je najbrži  SUV-om na svijetu, Urusom. Ekstravagantnom SUV-u titulu osigurava 4,0 V8 biturbo motor, smješten u agresivnom nosu, koji razvija 650 KS i 850 Nm koji se na sve kotače prenose putem osmostupanjskog automatskog mjenjača. Osnovni omjer raspodjele između osovina je 40:60, od čega se veća brojka odnosi na stražnji par kotača.

Lamborghini Urus od 0 do 100 kilometara na sat ubrzava za 3,6 sekundi, a do 200 km/h potrebno mu je 12,8 sekundi. Ubrzavati prestaje tek na 305 km/h. Kako bi prvi SUV iz Sant’Agate nakon LM002 ispunio očekivanja kupaca Lamborginija Urus je opremljen sustavom vektoriranja momenta i upravljanjem svim kotačima. Za zaustavljanje Urusa brinu se karbonsko-keramičke kočnice, a koliko su efikasne najbolje govori podatak da ga s brzine od 100 km/h zaustavljaju u 33,7 metara. Lamborghini još uvijek nije otkrio koliko je težak 5,11 metara dug SUV, ali kažu kako ima manje od 2200 kg.

Lamborhgini je razvio šest različitih načina rada sustava pogona na sve kotače. Pored osnovnih Strada (cesta) i Terra (offroad) tu su još i Neve (snow), Sabbia (pijesak), Sport i Corsa (staza). U posljednjem načinu rada 87 posto momenta prenosi se na stražnje kotače. Terra i Sabbia dio su terenskog paketa koji uključuje i zaštitu donjeg postroja. Za izvrsne vozne karakteristike tu je i spomenuto upravljanje svim kotačima koje ujedno Urusu omogućuje i manji krug okretanja na niskim brzinama.

Lamborghini Urus je po svemu SUV s dva lica. Napadni Talijan nije samo nevjerojatno brz već ima dara i za tetošenje putnika. Unutrašnjost pruža puno prostora za putnike i njihovu prtljagu, zahvaljujući međuosovinskom razmaku od 3003 mm. Prtljažnik je osnovnog obujma 616 litara, a može se povećati na 1596 litara. Infotainment sustav ima dva ekrana osjetljiva na dodir, a sjedala se podešavaju na 12 načina, grijana su, ventilirana i nude funkciju masaže. Kupac može, ako želi, stražnju klupu s tri mjesta zamijeniti s dva sportska sjedala. Čitava unutrašnjost presvučena je kombinacijom alcantare, aluminija, drva i karbona.

Europska cijena postavljena je na 171.429 eura, ali to je tek osnova. Ako se netko odluči na Urusa staviti hrvatske registarske pločice platit će barem još toliko u državni proračun.