novi Ford Focus

Agresivnije lice za osvježeni Ford Focus

Nakon Fieste, na red za osvježavanje stigao je i Ford Focus. Dobio je novo lice, moderniju unutrašnjost i nekoliko izmjena na popisu motora

Nakon što je nedavno osvježena Fiesta, sada je na red za pomlađivanje došao i Ford Focus. Kao i manji model, Focus je također dobio značajno drukčiji prednji dio. I dalje je sličan, ali zapravo su gotovo svi elementi novi. Svjetla su nova, adaptivna i potpuno LED, a najveća je promjena u njihovom gornjem dijelu gdje je sada ravna linija, što daje automobilu agresivniji izgled. Novi oblik svjetala za sobom povlači i novi oblik poklopca motora. Maglenke su sada smještene unutar glavnih svjetala, a na popisu opcija su LED matrična svjetla.

Potpuno je nova i prednja maska, a na verzijama Active sada ima vertikalne linije. U svim verzijama je i novi prednji odbojnik, s tim da je ST agresivniji, a Active malo više “avanturistički”. Logotip Forda preselio je na sredinu maske. Straga su promjene minimalne. Svjetlosni su sklopovi zadržali oblik, ali imaju novi LED potpis, dok su poklopac prtljažnika i odbojnik jednaki kao i prije.

Izmijenjena je i unutrašnjost. Od polovine prošle godine u Focusu su već bili dostupni digitalni instrumenti, a sada je novost veliki središnji ekran od 12,3 inča koji dolazi u bogatijim paketima opreme. Pokreće ga novi infotainment sustav SYNC4 koji regulira brojne funkcije, što znači da je smanjena količina fizičkih tipki na središnjem grebenu. U verzijama s najvećim ekranom nestale su i tipke oko radija, kao i okretni prekidač za podešavanje glasnoće. Ford će novi Focus nuditi kao Titanium, ST-Line i Active. Na njih je moguće dodati pakete Vignale i X.

Ponuda motora slična je kao i prije, ali malo osvježena. Tu su otprije poznate dvije verzije 1,0 Ecoboost benzinca od 110 i 125 KS koje dolaze sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem. Već od prošle godine u ponudi su bile i dvije verzije 1,0 Ecoboost motora sa sustavom blagog hibrida, ali samo s ručnim mjenjačem. Od sada je uz njih dostupan i sedmostupanjski automatik s dvije spojke. Najsnažniju verziju ST i dalje pokreće 2,3-litreni motor od 280 KS. Kod nje su novosti u obliku nove zelene boje (Mean Green) i novih sportskih sjedala. Za one koji se ne žele odreći dizelaša u ponudi su dvije verzije 1,5-litrenog motora od 95 i 120 KS. Obje dolaze s ručnim šestostupanjskim mjenjačem, a uz snažniju verziju u ponudi je i osmostupanjski automatik.

Prvi primjerci novog Focusa na tržište bi trebali stići u prvom kvartalu sljedeće godine, do kada će biti poznate točnije specifikacije i cijene.

Provjerite još

novi Ford Ranger

Novi Ford Ranger na prvim fotografijama i videu

Sljedeće godine na tržište stiže novi Ford Ranger, a kako će izgledati možemo u određenoj …