Apple CarPlay

Apple želi proširiti CarPlay

Apple radi na proširenju za CarPlay koje bi uklonilo potrebu za stalnim prebacivanjem između CarPlaya i sustava automobila. Ipak, za to im treba suradnja proizvođača automobila

Za one koji ne znaju, CarPlay je način povezivanja iPhonea s ekranom automobila kako bi mogli koristiti, između ostalog, vlastite aplikacije za glazbu i navigaciju. Najveći problem s ovim sustavom, kao i s Googleovim Android Auto koji ima istu namjenu, je u tome što je u praksi često potrebno mijenjati između projekcije telefona i sustava ugrađenog u automobil budući da je ovaj potreban za razne funkcije vezane uz automobil.

Bloomberg izvještava kako Apple radi na sustavu pod nazivom IronHeart koji bi mogao kontrolirati razne funkcije automobila direktno iz CarPlaya. To bi uključivalo upravljanje klima-uređajem, podešenjima zvuka, podešavanjem sjedala i prikazivanjem različitih podataka. Iako sve to zvuči dobro za korisnike, pitanje je žele li proizvođači automobila surađivati u tome. Na kraju to znači da puno podataka mora biti dijeljeno s Appleom i da njihov vlastiti infotainment, čiji razvoj košta novca i vremena, tako biva u najvećoj mjeri zaobiđen. Vidjet ćemo hoće li ih Apple uspjeti nagovoriti na suradnju.

Provjerite još

Apple CarPlay preuzima kontrolu nad automobilom

Sljedeća generacija sustava Apple CarPlay želi povezati sve ekrane u automobilu i preuzeti prikaz svih …