Alfa Romeo Milano

Alfa Romeo Milano stiže u travnju

Prvi potpuno električni Alfa Romeo službeno će biti predstavljen 10. travnja u Milanu, a imat će i verzije pokretane motorima s unutarnjim izgaranjem

Alfa Romeo objavio je kako je su započela finalna testiranja modela Milano na stazi Balocco i da će službeno predstavljanje ovog automobila biti u Milanu 10. travnja. Alfa Romeo Milano bit će prvi potpuno električni model ovog proizvođača, a bit će riječ o kompaktnom crossoveru.

Za razliku od Tonalea, koji je razvijan još u vrijeme Fiat Chryslera, Milano je prva “Stellantisova Alfa”. To znači da možemo očekivati tehnologiju poznatu iz ostalih modela ove grupe nastalih na platformi CMP2, odnosno u električnoj inačici e-CMP2, kao što su, primjerice, Opel Mokka ili Fiat 600e. To znači da očekujemo električnu verziju s elektromotorom od 156 KS i bateriju od 54 kWh, ali u ponudi će se naći i hibridne verzije s većim ili manjim stupnjem elektrifikacije. Novost će biti sportska električna verzija s pogonom na sve kotače snage 240 KS, kakva se najavljuje i za Abarth 600e i Lanciju Ypsilon HF.

Pored Milana, Alfa Romeo planira još noviteta, također s električnim pogonom, ali i s klasičnim motorima uz električnu pomoć. Tako je u planu manji kompakt, nasljednik Mita, a u planu je i električni nasljednik Giulije na nedavno predstavljenoj Stellantisovoj platformi STLA Large.

Provjerite još

Alfa Romeov Quadrifoglio slavi 100. rođendan

Ako je na Alfa Romeu djetelina s četiri lista – quadrifoglio – odmah je jasno …