Apple CarPlay preuzima kontrolu nad automobilom

Sljedeća generacija sustava Apple CarPlay želi povezati sve ekrane u automobilu i preuzeti prikaz svih informacija na jedan način

Apple radi na sljedećoj generaciji CarPlaya, sustava koji različite aplikacije s mobilnih telefona prikazuje na ekranima u automobilu. Nova bi generacija trebala moći potpuno preuzeti oba ekrana u automobilu, uključujući i instrumente. Podaci poput brzine, razine goriva i slično tada bi se očitavali od automobila, ali bi se prikazivali u stilu Apple CarPlaya.

Prikazivanje informacija na više ekrana danas je već moguće s ovakvim sustavima, ali to može Appleov najveći konkurent Android Auto. Tako, primjerice, ako automobil to podržava, upute navigacije mogu se prikazivati na digitalnim instrumentima ili head-up displeju. Apple CarPlay to ne može, ali Apple to želi ispraviti sljedećom generacijom.

Možda najveći problem koji ovi sustavi imaju je što moraju pristupati sustavima automobila za takve funkcije, što znači prebacivanje, a to niti je praktično niti sigurno. Apple se nada kako će u tom smjeru krenuti omogućavanjem upravljanja funkcijama kao što su audio-sustav i klima-uređaj putem CarPlaya.

To je zasad sve što znamo o ovome. Slika koju je Apple objavio prikazuje zamišljenu armaturu automobila s ekranom koji se proteže čitavom širinom i veliki ekran osjetljiv na dodir ispod njega koji je potpuno “preuzeo” Apple CarPlay. Više detalja Apple je obećao uskoro, a kasnije ove godine trebali bi doznati koji će automobili biti pogodni za novu generaciju sustava CarPlay.

Provjerite još

Apple CarPlay

Apple želi proširiti CarPlay

Apple radi na proširenju za CarPlay koje bi uklonilo potrebu za stalnim prebacivanjem između CarPlaya …