Autobest 2022.

Automobilski događaj godine

Na velikoj svečanosti u Strasbourgu dodijeljene su nagrade žirija Autobest koji je glavnu nagradu “Najbolju kupnju u Europi 2022.” dodijelio Daciji Spring

Najvažniji neovisni događaj u autoindustriji ove godine u Europi – Autobest gala dodjela nagrada – ove je godine održan u Strasbourgu. U nezaboravnoj noći u Royal Palace, jednoj od najpoznatijih glazbenih dvorana u Europi i jednom od tri najveća francuska kabarea, uz Lido i Moulin Rouge, brojni su čelnici autoindustrije uživali u atraktivnom programu.

“Ove godine postavili smo novi koncept eventa. Po prvi smo puta napravili scenarij “Gala iznenađenja”, gdje nitko nije znao gdje će se Gala održati… Isto tako, postigli smo spoj francuskog kabarea i Autobest Gala dodjele nagrada. Rezultat je jedinstven šou, multikulturalno iskustvo koje smo nazvali “Autobest Cabaret”. Poznati smo po jedinstvenom scenariju za svako izdanje Gale, ali ove godine otišli smo dalje u našoj tradiciji. To smo uspjeli zahvaljujući izvrsnoj suradnji s prijateljima iz Palais Royal.”, rekao je Dan Vardie, osnivač i čelnik Autobesta.

Na pozornici, primajući nagradu “The Best Buy Car of Europe in 2022.” – Najpovoljnija kupnja u Europi 2022., za potpuno električnu Daciju Spring, Denis Le Vot, glavni izvršni direktor marke Dacia rekao je: “Od predstavljanja, Dacia Spring je veliki uspjeh. Željeli bi se zahvaliti Autobestu za ovu nagradu koja potvrđuje apetit koji naši kupci imaju za naše modele. Dacia Spring čini električne automobile dostupnima svima svojom nevjerojatnom cijenom i atraktivnim izgledom. Ukratko, sa Springom Dacia demokratizira električnu mobilnost.

“Tijekom svečanosti Autobest je objavio plan daljeg razvoja projekta Ecobest Challenge. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog izdanja, ove će godine Ecobest Challenge biti održan najesen u Bologni u Italiji, s još mjerenja najpopularnijih električnih modela u Europi s ciljem davanja značajnije i važnije neovisne procjene europskim kupcima.

Autobest je objavio i pokretanje novog Think Tanka nazvanog “The Future is Here”, koji predvodi legendarni dizajner Frank Stephenson, ponosni član Designbest Hall of Fame. To je nova globalna inicijativa koja proučava budućnost mobilnosti kakvu prikazuju konceptni automobili. Članovi Think Tanka već su počeli analizirati najnovije koncepte kako bi ocijenili koliko ih stvarno dolazi sa smislenim, realističnim, korisnim i održivim tehnologijama, materijalima, dizajnom i prijedlogom proizvodnje. Najbolje ocijenjeni koncept dobit će jedinstvenu nagradu “The Future is Here”.

Najveća zvijezda večeri, pored pobjedničkog automobila, bez sumnje je bio najmlađi član Manbest Hall of Fame u povijesti Autobesta, Mate Rimac. “Hvala Autobestovom stručnom žiriju za ovu nagradu. Velika je čast ući u Kuću slavnih koja uključuje neke od najimpresivnijih osoba automobilske industrije iz nedavne povijesti, ali ne mogu uzeti sve zasluge za uspjeh Rimac Grupe. Sada imamo 1500 ljudi koji rade na osam lokacija širomk Europe, pomažući u razvoju budućnosti Bugatti Rimca, kao i naprednih baterija, motora, invertera i softwarea koji će pomoći pogonu električnih sportskih automobila u budućnosti. Uz to, puno će još toga doći iz Rimac Grupe…”, rekao je Mate Rimac primajući prestižnu nagradu.

Nagrada Companybest 2022. pripala je Pininfarini, jednoj od najpoznatijih dizajnerskih tvrtki na svijetu. Renault Megane E-Tech osvojio je nagradu Ecobest 2022., a Safetybest je pripala Isuzu D-Maxu kao prvom pick-upu koji je osvojio pet zvjezdica na Euro NCAP testu. Mercedesov MBUX Hyperscreen predstavljen u novom električnom modelu EQS dobio je nagradu Smartbest 2022. Nagrada Sportbest pripala je Alejandru Agagu za stvaranje Extreme E, nakon uspjeha s Formulom E.

Provjerite još

Autobest 2022.

Dacia Spring osvojila je nagradu Autobest 2022.

Električna Dacia Spring osvojila je AUTOBEST 2022, europsku titulu “The Best Buy Car of Europe …