Audi A8

Audi A8 nova je vizija luksuza

U Barceloni je predstavljena nova generacija modela Audi A8, a njemački je proizvođač najavio i neke novosti koje ćemo moći vidjeti i na budućim modelima

Službeno predstavljanje nove generacije Audija A8 održat će se ove jeseni u Frankfurtu, ali već sada znamo dosta o novoj perjanici ponude Audija. Novi Audi A8 kao i prethodnik dolazit će u dvije karoserijske izvedbe, normalnoj i produženoj, koja će kao i dosada nositi oznaku L.

Po pitanju dimenzija nova generacija je narasla u svim smjerovima, a najviše u duljinu što se očituje prvenstveno na još većem komforu i prostoru u putničkoj kabini. U širinu novi model nije puno veći od prethodnika, no zanimljiv dizajn prednjeg kraja na kojem dominira maska s višestrukim horizontalnim linijama pojačava dojam širine automobila. Straga također ima nekoliko zanimljivih detalja, a svakako najinteresantniji su novi svjetlosni sklopovi, oko kojih se već sada lome koplja. Zapravo, možda smo se pogrešno izrazili – bolji bi izraz bio jedan svjetlosni sklop, jer se proteže cijelom širinom automobila. Također, zanimljiv je zbog svoje izvedbe “putujućih” pokazivača smjera koji još samo pojačavaju dojam, iako smo njihovu premijeru već doživjeli na nekim aktualnim modelima. Što se tiče ostatka vanjskog dizajna, recimo da je on onakav kakvog bi očekivali od nekog novog Audija. Elegantan i u skladu s filozofijom evolucije, a ne revolucije.

Unutrašnjost je sada još “čišća” i jednostavnija, a tome svakako pridonose dva velika ekrana osjetljiva na dodir. Prvi dimenzija od čak 10.1 inča dom je infotainment sustava, a manji od 8.6 inča koji se nalazi ispod njega dom je kontrolama vezanim za ventilaciju i klima uređaj.

Ponudu motora čine već neki dobro znani primjerci no velika je novost što će svaki od njih dobiti novi vid električne pomoći. Radi se o takozvanom malenom hibridnom sustavu koji zahvaljujući instalaciji od 48 V omogućava opciju „cruisa“ bez upotrebe klasičnog motora u trajanju od 40 sekundi, a pripomoći će i kada će biti potrebno ubrzati ne baš maleni A8 iz mirovanja.

Ulazni motor bit će 3,0 V6 TDI snage 286 KS, dok će jači izbor biti zadužen za V8 snage 435 KS. Benzinsku ponudu činit će također jedna V6 inačica snage 340 KS dok će za one koji ipak žele nešto posebno biti dostupan i W12 motor koji će iz svojih šest litara izvlačiti 540 KS i 800 Nm okretnog momenta. Osim toga bit će i ponuđen hibridni model na bazi V6 TDI-a koji će biti uparen s elektromotorom. Svi motori bit će dostupni s osmostupanjskim automatskim mjenjačem, a serijski će imati i zračni ovjes. Ovisno o opremi i odabiru motora neke od opcija koje će moći kupci odabrati uključivat će i opciju sportskog ovjesa, ali i upravljanja svim kotačima.

Ono po čemu je novi A8 sigurno poseban je, prema riječima ljudi iz Audija, dosad najveći stupanj autonomnosti vozila. Zahvaljujući čak 12 ultrazvučnih senzora, četiri kamere od 360 stupnjeva, niza radara smještenih na krajevima automobila te radara dugog dometa, novi A8 spreman je do 60 km/h preuzeti potpunu kontrolu nad vozilom na cestama sa središnjom barijerom i tako omogućiti svojim korisnicama da se opuste uz TV ili iskoriste vrijeme na neki drugi način.

Na naše tržište novi Audi A8 stiže početkom sljedeće godine.