Audi Grandsphere

Audi Grandsphere bit će električna zamjena za A8

Drugi automobil iz serije “sphere” je Audi Grandsphere, luksuzna električna limuzina za koju proizvođač kaže da je puno bliža stvarnosti nego se to na prvi pogled čini

Audijev drugi koncept koji u imenu nosi riječ “sphere” velika je limuzina pod nazivom Grandsphere. Kad kažemo velika, to stvarno mislimo – sa svojih 5,35 metara ovaj je automobil duži i od produženog Audija A8L, a ima i veći međuosovinski razmak. Uz to, Audi Grandsphere je 10 centimetara niži od A8 što mu daje iznimno izdužen profil koji je dodatno naglašen posebnim bočnim prozorima od dva dijela. Slične prozore Audi je već koristio ranije na konceptu Ai:Con iz 2017., a sada u Ingostadtu kažu kako su “na putu za serijsku proizvodnju”.

Očekivano, postoje brojne sličnosti s ranije predstavljenim konceptom Skysphere. To se prije svega odnosi na malena prednja i stražnja svjetla, ali “lice” Grandsphere značajno se razlikuje. Ovdje je najupečatljivija “prava” maska koja mu daje prilično agresivan stav. Stražnji je dio automobila još vizualno zanimljiviji, a posebno se ističe stražnje staklo nagnuto na “krivu” stranu.

Iznimno dugačka kabina, ogromni kotači od 23 cola i elegantno padajuća linija krova čine Grandsphere bitno drukčijim od tradicionalnih limuzina. Ipak, prema Audiju, mnogo je važnija unutrašnjost ovog automobila. Ona bi trebala ponuditi luksuz i udobnost, a najveći odmak od tradicionalnog je u tome što to nudi u jednakoj mjeri na prednjim i stražnjim sjedalima. Naravno, to je moguće jer je Grandsphere u Audijevoj viziji budućnosti u velikoj mjeri autonoman. Audi je ljetos najavio kako će biti tri “sphere” modela – Skysphere, Grandsphere i Urbansphere – a svima je zajedničko da su sposobni za autonomnu vožnju razine 4.

Unutrašnjost je vrlo elegantna i uredna. Ploča s instrumentima sastoji se tek od drvene površine na koju se projiciraju razne informacije. Ne upravlja se dodirom, već gestama i pokretima očiju. Fizičke tipke postoje u vratima, a između ostalog, njima se upravlja klima-uređajem. Čini se kako su i u Audiju shvatili da ova funkcija nikad ne bi trebala nestati u nekom ekranu… Ako vozač poželi sam upravljati automobilom, jednostavnom naredbom zatražit će “otkrivanje” volana i svih potrebnih komandi.

Audi Grandsphere baziran je na platformi PPE, električnoj osnovi na kojoj će biti i A6 e-tron. Pokreću ga dva elektromotora ukupne snage 720 KS i 960 Nm. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba mu malo više od četiri sekunde. Baterija od 120 kWh trebala bi osigurati doseg od 750 kilometara s jednim punjenjem, a punjač od 800 V omogućuje brzo punjenje sa 270 kW.

Nakon sportski orijentiranog Skysphere i limuzine Grandsphere sljedeće godine stiže i Urbansphere koji će biti više orijentiran na gradsku upotrebu. Audi kaže kako je Grandsphere najbliži serijskim automobilima i da bi sličan električni model mogao biti uključen u ponudu već sredinom ovog desetljeća. Tada bi u početku trebao biti zaseban model uz aktualni A8, budući da je Audi svjestan kako je prosječan kupac A8 možda malo tradicionalniji od prosjeka. Time će model koji nastane iz Grandspherea postati izravan konkurent Mercedesu EQS.

Provjerite još

Audi E-tron GT

Audi E-tron GT dijeli tehnologiju s Porscheom, a odmah dolazi i kao RS

Audi E-tron GT najnoviji je električni model iz Ingolstadta. Osnovu dijeli s Porsche Taycanom, a …