Renault Megane E-tech Electric

Renault Megane E-Tech Electric – staro ime, novi automobil

Renault je rano ušao u svijet električnih modela, ali dosad nije imao takav obiteljski model. To sada mijenja novi Renault Megane E-Tech Electric

Novi Megane E-Tech Electric prvi je Renaultov model u popularnom C-segmentu, ili kompaktnoj klasi, kako vam je draže zvati tu vrstu automobila. Na tehnološkom planu on čini veliki korak naprijed u usporedbi s mnogo manjim, ali i starijim, modelom Zoe. Baziran je na novoj platformi CMF-EV koju koristi i Nissan Arya, ali to nipošto ne znači kako je on samo francuska verzija tog automobila. Štoviše, Megane je značajno kraći, sa svojih 4,21 metar, uz međuosovinski razmak od 2,70 metara. Riječ je o električnom Meganeu, a ne njegovoj podignutoj i napuhanoj verziji. Na tržištu “električara” predstavljat će konkurenciju Volkswagenu ID.3 i njemu sličnima.

Da završimo priču o Aryi i Meganeu, početni motor iz japanskog modela od 218 KS u Meganeu predstavlja vrhunac ponude. S njim Megane E-Tech Electric od 0 do 100 km/h stiže za 7,4 sekunde i postiže najvišu brzinu od 160 km/h. Uz njega dolazi i baterija od 60 kWh koja je dovoljna za doseg od 470 kilometara s jednim punjenjem. S druge strane, početni model Meganea pokreće elektromotor od 130 KS i dolazi s baterijom od 40 kWh koja mu omogućuje doseg od 300 km. U ponudi će biti i verzija s većom baterijom uz ovaj motor.

Na trofaznom izmjeničnom punjaču ovaj električni Renault može se puniti sa 22 kW, dok praktično svi ostali konkurenti omogućuju samo 11 kW. Na brzom istosmjernom punjaču može “povući” do 130 kW. Vrijede li ove brojke za sve verzije ili samo za one bogatije opremljene još nije poznato.

Zanimljivo je kako se Renault odlučio za prednji pogon, dok su praktično svi novi električni modeli na novim platformama sa stražnjim pogonom. Francuski inženjeri kažu kako ovakav pogon ima brojne prednosti, uključujući i značajno veći prtljažni prostor.

Kao i vanjština, tako i unutrašnjost Meganea E-Tech nema baš puno toga zajedničkog s običnim Meganeom. Štoviše, gotovo svi njezini dijelovi su novi i različiti od ostalih Renaulta, iako je stil i dalje prepoznatljiv. Renault se odlučio za Android infotainment sustav koji razvija Google i koji nudi brojne prednosti. Primjerice, aplikacija Google Maps trebala bi, zahvaljujući opsežnoj i sofisticiranoj suradnji s automobilom, točno predvidjeti gdje, kada i koliko dugo ga treba puniti. Korisnik može dodavati i svoje aplikacije, suradnja s pametnim telefonom je brza zahvaljujući povezivanju računa, a ekran je logično organiziran i vrlo brz.

Ekran nije samo brz, već je i velik. Renault kombinira 12,3-inčni ekran iza volana s 12-inčnim  vertikalno postavljenim ekranom u sredini u jednu staklenu površinu u obliku slova L. Jednostavnije (jeftinije) verzije imat će 9-inčni ekran instrumenata i nešto drukčiju središnju konzolu. Ručica mjenjača je na stupu upravljača, pa je između sjedala puno prostora i pretinaca za odlaganje.

Renault Megane E-Tech Electric na tržište stiže početkom sljedeće godine. Narudžbe će krenuti već od veljače, a službeno će prodaja krenuti u proljeće.

Provjerite još

Auto. broj 88. rujan 2021.

NOVOSTI Renault Megane E-Tech Electric Dacia Jogger Audi Grandsphere Opel Rocks-E Mercedes EQE VOZILI SMO …