Dacia Jogger

Praktična i prostrana Dacia Jogger stiže početkom 2022.

Predstavljena je nova Dacia Jogger, praktični karavan sa sedam sjedala koji će u budućnosti imati i hibridnu verziju, a na tržište stiže u veljači 2022.

Dacia Jogger je novi model, ali ne baš potpuno. Zapravo je to “samo” karavanska verzija novih Sandera i Logana, ali i vrlo prostrana verzija. Jednako kao što je to bio prvi Logan MCV prije 15 godina. U odnosu na Sandero, Jogger ima punih 29 centimetara veći međuosovinski razmak, a čitav je automobil duži za velikih 45 centimetara. Razlika je velika i u visinu, gdje Jogger mjeri 10 centimetara više od Sandera Stepway koji je povišen, a ima i krovne nosače poput Joggera.

Kad već spominjemo Stepway, atraktivniju i terenski “okićenu” verziju Sandera recimo kako je Jogger takav već u osnovnoj verziji. Nema “običnog” i Stepwaya – svi imaju prednji dio jednak Sanderu Stepway. Nedostaje tek natpis na masci. Krenemo li prema stražnjem dijelu, nakon prednjih bočnih vrata više nema jednakosti s manjim bratom. Očekivano, bočni su prozori veći, kao i stražnji par vrata. O druge razine opreme serijski Dacia Jogger ima krovne nosače.

Dacia Jogger ima sedam sjedala, a čak i u trećem redu u dva sjedala mogu se posve dobro smjestiti i odrasli putnici. Zahvaljujući velikim stražnjim bočnim vratima i pristup na njih je relativno lagan, naravno koliko je to moguće. Kao i svi ostali sedmerosjedi, Jogger nudi maleni prtljažni prostor kada su sva sjedala u upotrebi. Iza trećeg reda sjedala samo je 160 litara prostora. Treći red sjedala, koji nije u serijskoj opremi, može se preklopiti i izvaditi. Tada je na raspolaganju velikih 708 litara. Preklapanjem drugog reda sjedala prostor raste na 1819 litara. Uz to, prtljažni je prostor vrlo iskoristivog oblika zahvaljujući visokom krovu i gotovo vertikalnim stražnjim vratima.

Iz perspektive prednjih sjedala Jogger je jednak Sanderu, što je dobro. Iz vozačke se pozicije automobil ne doima toliko velikim, a niti visokim. Kao i Sandero, osnovna verzija nema nikakav ekran infotainmenta, čak niti kontrole audio sustava na armaturi. Radio je tu, ali se njime upravlja putem “satelita” pored volana. U ovakvoj konfiguraciji telefon se može koristiti kao ekran, uz pomoć odgovarajuće aplikacije i nosača. Skuplje verzije imaju klasičan ekran.

Pod prednjim poklopcem također ima novosti. Za razliku od 91 KS u Sanderu u Joggeru 1,0 TCe motor raspolaže sa 110 KS. Kao i u Sanderu, u Joggeru je u ponudi i verzija TCe 100 bi-Fuel koja razvija 100 KS i koristi LPG. Spremnik plina je postavljen umjesto rezervnog kotača, pa je prtljažni prostor jednak. U planu je i hibridna verzija, ali ona stiže 2023.

Jogger bi u prodajne salone u Europi trebao stići  u veljači sljedeće godine, a narudžbe će trgovci početi primati već u studenom ove godine.

Provjerite još

Dacia Jogger

Dacia Jogger novi je prostrani karavan sa sedam sjedala

Novi rumunjski praktični sedmerosjed zvat će se Dacia Jogger. Bit će predstavljena za nekoliko dana, …