Dacia Jogger

Praktična i prostrana Dacia Jogger stiže početkom 2022.

Predstavljena je nova Dacia Jogger, praktični karavan sa sedam sjedala koji će u budućnosti imati i hibridnu verziju, a na tržište stiže u veljači 2022.

Dacia Jogger je novi model, ali ne baš potpuno. Zapravo je to “samo” karavanska verzija novih Sandera i Logana, ali i vrlo prostrana verzija. Jednako kao što je to bio prvi Logan MCV prije 15 godina. U odnosu na Sandero, Jogger ima punih 29 centimetara veći međuosovinski razmak, a čitav je automobil duži za velikih 45 centimetara. Razlika je velika i u visinu, gdje Jogger mjeri 10 centimetara više od Sandera Stepway koji je povišen, a ima i krovne nosače poput Joggera.

Kad već spominjemo Stepway, atraktivniju i terenski “okićenu” verziju Sandera recimo kako je Jogger takav već u osnovnoj verziji. Nema “običnog” i Stepwaya – svi imaju prednji dio jednak Sanderu Stepway. Nedostaje tek natpis na masci. Krenemo li prema stražnjem dijelu, nakon prednjih bočnih vrata više nema jednakosti s manjim bratom. Očekivano, bočni su prozori veći, kao i stražnji par vrata. O druge razine opreme serijski Dacia Jogger ima krovne nosače.

Dacia Jogger ima sedam sjedala, a čak i u trećem redu u dva sjedala mogu se posve dobro smjestiti i odrasli putnici. Zahvaljujući velikim stražnjim bočnim vratima i pristup na njih je relativno lagan, naravno koliko je to moguće. Kao i svi ostali sedmerosjedi, Jogger nudi maleni prtljažni prostor kada su sva sjedala u upotrebi. Iza trećeg reda sjedala samo je 160 litara prostora. Treći red sjedala, koji nije u serijskoj opremi, može se preklopiti i izvaditi. Tada je na raspolaganju velikih 708 litara. Preklapanjem drugog reda sjedala prostor raste na 1819 litara. Uz to, prtljažni je prostor vrlo iskoristivog oblika zahvaljujući visokom krovu i gotovo vertikalnim stražnjim vratima.

Iz perspektive prednjih sjedala Jogger je jednak Sanderu, što je dobro. Iz vozačke se pozicije automobil ne doima toliko velikim, a niti visokim. Kao i Sandero, osnovna verzija nema nikakav ekran infotainmenta, čak niti kontrole audio sustava na armaturi. Radio je tu, ali se njime upravlja putem “satelita” pored volana. U ovakvoj konfiguraciji telefon se može koristiti kao ekran, uz pomoć odgovarajuće aplikacije i nosača. Skuplje verzije imaju klasičan ekran.

Pod prednjim poklopcem također ima novosti. Za razliku od 91 KS u Sanderu u Joggeru 1,0 TCe motor raspolaže sa 110 KS. Kao i u Sanderu, u Joggeru je u ponudi i verzija TCe 100 bi-Fuel koja razvija 100 KS i koristi LPG. Spremnik plina je postavljen umjesto rezervnog kotača, pa je prtljažni prostor jednak. U planu je i hibridna verzija, ali ona stiže 2023.

Jogger bi u prodajne salone u Europi trebao stići  u veljači sljedeće godine, a narudžbe će trgovci početi primati već u studenom ove godine.

Provjerite još

10 miljuna Dacia

10 milijuna Dacia

Siva Dacia Duster proizvedena 20. travnja obilježila je važan trenutak u povijesti rumunjske marke. To …