Audi Q3 druge generacije stiže krajem godine

Nakon sedam godina na tržištu Audi Q3 spreman je za mirovinu, a na scenu stiže druga generacija popularnog SUV-a na platformi MQB

Nedavno je Audi predstavio novu generaciju svog najmanjeg modela A1, pa je aktualnom Q3 pripala neslavna titula najstarijeg u ponudi. Pojavio se na tržištu 2011., a tri godine kasnije osvježen je. No, sada je pred nama njegova druga generacija koja će u prodajne salone stići do kraja godine. Naravno, novi je Q3 potpuno prepoznatljiv kao nasljednik prošlog modela, ali promjena u izgledu je možda i više nego bi od Audija očekivali. Prednji je dio automobila usklađen s novim kućnim izgledom što znači da je dobio LED svjetla s “kutem”, a maska je veća i izraženija. Vanjski su retrovizori na vratima i nisu više stisnuti uz A-nosač. Straga svjetlosni sklopovi donekle oponašaju oblik prednjih svjetala.

Unutrašnjost je također potpuno nova. Vozačko okruženje jasno je inspirirano uglatim izgledom novih većih Audija, ponajviše A6. Armatura je optički složena od više “slojeva”, a na vrhu su ventilacijski otvori. Audi Q3 serijski dolazi s 10,25-inčnim Virtual Cockpitom, digitalnim instrumentima, a na popisu opcija je opsežan sustav MMI sa 12,3-inčnim ekranom osjetljivim na dodir. Drugi ekran za, primjerice, kontrolu klima uređaja ostaje rezerviran za bogatije opremljene modele.

Očekivano, novi Q3 je dobio i aktualnu platformu MQB, a jedna od posljedica je i povećanje dimenzija. Sada Audi Q3 mjeri 4,49 metara u dužinu što je porast od čak 10 centimetara u odnosu na prethodnika. U širinu je narastao na 1,85 metara (+2 cm), dok je s visina manja za pola centimetra. Međuosovinski razmak sada je 2,68 metara što je porast za osam cm. Naravno, rezultat toga je i više prostora u kabini. Stražnja klupa može se pomicati naprijed-nazad za 15 cm, pa je tako osnovni obujam prtljažnika od 530 do 675 litara, ovisno o položaju sjedala. Preklapanjem sjedala oslobađa se 1525 litara prostora.

Ponuda motora sastojat će se od 150 KS snažnog 1,5 TFSI benzinca (35 TFSI), kao i od dvije verzije 2,0 TFSI motora sa 190 KS (40 TFSI) ili 230 KS (45 TFSI). Početna verzija s prednjim pogonom dostupna je samo sa sedmostupanjskim automatikom S-tronic. Ručni mjenjač stići će kasnije. Modeli 40 i 45 TFSI uvijek su opremljeni sedmostupanjskim automatikom i pogonom na sve kotače. Jedini dizelski motor u početku će biti 150 KS snažan dvolitreni TDI s oznakom 35 TDI. U početku će dolaziti samo s ručnim mjenjačem i quattro pogonom, a kasnije će stići i verzija s prednjim pogonom i S-tronicom. Snažnija verzija ovog motora od 190 KS na listi motora će se pojaviti sljedeće godine. Hoće li sportski RS Q3 dobiti nasljednika još nije poznato.