Suzuki Jimny nastavlja legendu

Suzuki JimnyNakon uspješnih 20 godina na tržištu, tek uz manje izmjene, dolazi Suzuki Jimny u svojem drugom izdanju

Nakon što su u javnost procurile špijunske fotografije nove generacije Suzuki Jimnyja, sada je malena japanska legenda i službeno predstavljena i to u obje verzije – japanskoj i europskoj. U Japanu će se prodavati i manja verzija duga tek 3,3 metra koju pokreće trocilindraš od 660 ccm koji razvija 64 KS. Takav se Jimny uklapa u kategoriju “kai” automobila koji su u Japanu popularni i koji su tamo povoljniji za osiguravanje i oporezivanje. Očekivano, takav mališan neće u Europu, ali njegova duža verzija, koja se u Japanu prodaje kao Suzuki Sierra, dolazi k nama.

Europski Jimny dug je 3,48 metara, širok 1,65 i visok 1,72 metra. Dizajnerski, u odnosu na prethodni model Jimny je uglatiji, a u mnogim detaljima donosi vezu s prethodnicima, nešto što je Suzuki već sjajno upotrijebio na Vitari. Primjerice, okrugli pokazivači smjera veza su sa slavnim Samuraijem, a vertikalni otvori na nosu poznati su nam s prve generacije Jimnyja. Retro utjecaj vidljiv je i na poklopcu motora, kao i na pozicioniranju stražnjih svjetala.

Za pokretanje Jimnyja u Europi bit će zadužen 1,5-litreni atmosferski benzinac koji razvija snagu od 102 KS i najveći okretni moment od 130 Nm. Nudit će se u kombinaciji s petostupanjskim ručnim ili četverostupanjskim automatskim mjenjačem. Verzija s ručnim mjenjačem teška je tek 1090 kilograma, a njezina prosječna potrošnja iznosi 6,8 litara na 100 km. S automatikom Jimny je teži za 20 kg i troši 7,5 litara. Najviša brzina automatika je 140 km/h, a s ručnim je mjenjačem mališan pet km/h brži.

Naravno, kao i kod prethodnika, Suzuki Jimny će se moći pohvaliti sjajnim terenskim sposobnostima, a pogon na sve kotače AllGrip Pro bit će u serijskoj opremi, način njegovog rada odabire se klasičnom ručicom između sjedala, a opremljen je i skraćenim prijenosnim omjerima.

Nova generacija Suzuki Jimnyja na europsko tržište stiže krajem godine.