Audi S1 Hoonitron

Audi S1 Hoonitron je nova igračka Kena Blocka

Neokrunjeni američki kralj drifta Ken Block nedavno se udružio s Audijem, a njemačka je tvrtka samo za njega razvila Audi S1 Hoonitron

Audi S1 Hoonitron bit će glavna zvijezda sljedećeg Youtube hita Kena Blocka nazvanog Elektrikhana. Već iz naziva je jasno kako je riječ o električnom automobilu, ali niti oznaka S1 nije tek tako nalijepljena na njega. Brojne su sličnosti između ovog automobila i legendarnog Audija Sport Quattro S1 s kojim su Nijemci izazvali buru u Grupi B, kao i na Pikes Peaku.

Primjerice, Audi S1 Hoonitron ima vrlo sličan profil kao i pravi S1, a brojne su sličnosti i u velikim spojlerima. Tu su i mnogi retro detalji, poput reflektora u masci. Rezultat je bez sumnje poseban. Uz to, Audi kaže kako je čitav posao obavljen u samo četiri tjedna.

Audi nije objavio specifikacije automobila. Znamo kako je baziran na nedavno predstavljenom Audiju RS E-Tron GT, što znači da ima pogon na sve kotače pomoću dva elektromotora. Ken Block kaže kako može iz mjesta napraviti “krafnu” na 150 km/h i to koristeći samo desnu nogu.

Sada nam preostaje samo čekati video Elektrikihane koji bi trebao obiti objavljen tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

Provjerite još

Audi A6 Avant e-tron concept

Audi A6 Avant e-tron concept najavljuje električni A6 Avant

Prije godinu dana Audi je najavio kako će izgledati električni A6, a sada novi konceptni …