BMW M5 postao je plug-in hibrid od 727 KS

Novi BMW M5 po prvi je put postao plug-in hibrid. Zahvaljujući tome raspolaže sa 727 KS i 1000 Nm, pa unatoč oko 500 kg “viška” ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 3,5 sekundi

Više od godine dana prošlo je između predstavljanja nove generacije BMW-a Serije 5 i “ukazanja” pripadajućeg M5. Nikad nije bilo upitno hoće li biti M5, jer od druge generacije sve Petice imale su takvu verziju, samo smo iščekivali kada ćemo upoznati novi M5 i kakav će on biti.

Krenimo s vizualnim. Možemo reći kako se M5 od obične Serije 5 razlikuje manje nego što je to slučaj s M3 i Serijom 3. Za početak, njegovi su bubrezi sprijeda jednako veliki, ali su ipak nešto otvoreniji, a isto se odnosi i na otvore u prednjem odbojniku. Bočne su stranice šire, a lukovi blatobrana niži su nego na običnoj Seriji 5. Visoki su samo 10 mm, umjesto 44, a dizajner Jose Casas objašnjava da zbog toga auto izgleda niže. Tome, naravno, doprinose i snažno prošireni pragovi. Novi M5 najviše “natečeno” izgleda straga gdje se najviše ističe ogroman difuzor koji “izviruje” ispod odbojnika. Priču zaokružuju četiri ispušne cijevi. Oni koji naruče opcijski karbonski paket i karbonski krov dodaju dodatnu razmetljivost ovoj moćnoj limuzini. Kućište retrovizora je od tog lakšeg materijala, a krov smanjuje masu za 30 kilograma.

Prava i velika novost, ali ne i neočekivana, je činjenica da je novi BMW M5 plug-in hibrid. Nije neočekivana jer plug-in hibridni pogon nije prvi put u funkciji performansi. Motor s unutarnjim izgaranjem dobro je poznati 4,4-litreni V8 twin turbo koji se, osim u prethodnom M5, također može pronaći u različitim automobilima kao što su XM i BMW M Hybrid V8 koji je nedavno sudjelovalo na 24 sata Le Mansa.

Novi hibridni sustav modela M5 kombinira V8 sa snažnim elektromotorom integriranim u kućište mjenjača s osam stupnjeva prijenosa i pozamašnom baterijom tako da može službeno prijeći do 69 kilometara na električni pogon, pri brzinama do 140 km/h . Ta sposobnost znači da je emisija CO2 neznatnih 37 g/km, što znači nisku trošarinu i povoljniju cijenu. Punjenje baterije iz vanjskog izvora moguće je najviše sa 7,4 kW.

Kao što smo spomenuli, hibridni sustav jednako je važan za performanse, a kada električni i benzinski motor rade zajedno, mogu poslati do 727 KS i 1000 Nm okretnog momenta na sva četiri kotača – ili samo na stražnje kotače ako ste dovoljno hrabri isključite kontrolu stabilnosti i odaberite postavku 2WD. BMW navodi vrijeme od 0-100 km/h od samo 3,5 sekundi. Najviša brzina je 250 km/h, odnosno 305 km/h uz M Drivers Pack.

Nažalost, hibridni je sustav automobilu dodao nekih 500 kilograma, što je inženjerima BMW-a M predstavljalo mali izazov. M5 ima podvozje kakvo biste očekivali što znači adaptivan ovjes, velike kočnice i elektronički kontrolirani stražnji diferencijal, ali po prvi put također dobiva Integral Active Steer. Ovo je BMW-ovo ime za upravljanje stražnjim kotačima, koje pomaže automobilu da se osjeća agilnijim i lakšim na kotačima pri nižim brzinama dok povećava stabilnost kada se tempo ubrza. Sustav može zakrenuti stražnje kotače do 2,5 stupnjeva. Tu su, naravno, i kotači različitih veličina i posebne gume, plus mnogo širi trag, posebno sprijeda.

Po treći put u povijesti M5 će biti dostupan u karavanskoj inačici kao Touring. Njega ćemo službeno upoznati sredinom kolovoza, a proizvodnja započinje u studenom. Na cesti se prvi primjerci M5 očekuju krajem ove godine, a M5 Touringa početkom sljedeće godine.

Spomenuli smo kako je plug-in hibridni pogon donio nižu trošarinu i time nižu cijenu. Konkretno, početna cijena novog BMW-a M5 u Hrvatskoj 147.198 eura sa svim davanjima. Nije malo, ali je bitno manje nego prošla generacija.

Provjerite još

Volkswagen ID.7

Volkswagen ID.7

Zaista nismo očekivali da će nas električni Volkswagen ostaviti toliko pozitivno iznenađene. ID.7 jednostavno isporučuje, …