Maserati GranCabrio Folgore Tignanello

Maserati smatra kako njihov brzi kabriolet GranCabrio izvrsno ide zajedno s čašom dobrog vina. Naravno, ako se vozač suzdrži od ponavljanja

Posebno izdanje talijanskog kabrioleta ima vrlo dugačko ime – Maserati GranCabrio Folgore Tignanello – ali je zapravo vrlo jasno. Folgore znači da je riječ o električnoj verziji GranCabrija, dok je Tiganello ime posebne izvedbe. Ljubiteljima vina ono bi moglo biti poznato, jer riječ je o talijanskom vinu koje je na tržištu već pola stoljeća. Upravo tim povodom je vinar Marchesi Antinori udružio snage s Maseratijem i nastao je ovaj poseban model. Konkretan posao odradio je Maseratijev odjel Fuoriserie namijenjen posebnim izdanjima i zadovoljavanjem želja klijenata.

Kada vidite boju, mogli biste pomisliti kako je inspirirana vinom, ali boja se zove Terra di Tignanello i trebala bi vas podsjetiti na tlo vinograda iz kojeg Tignanello dolazi. Usput, tu je i dašak bakra, kao referenca na vinske bačve. Maserati je posebno ponosan na unutrašnjost GranCabrio Folgore Tignanello, posebno na presvlake sjedala na kojima se ističu crveni dijelovi sa srebrnosivim trakama.

Ovaj poseban automobil ostat će jedinstven, a polovicom srpnja prodan je na aukciji tijekom sajma umjetnosti u Kaliforniji. Prihod je namijenjen u dobrotvorne svrhe.

Provjerite još

Maserati GranTurismo

Ovako izgleda novi Maserati GranTurismo iznutra

Prošle jeseni upoznali smo novi Maserati GranTurismo izvana, a tek sada talijanska je marka objavila …