Chiron Noire

Bugatti Chiron Noire – crna je uvijek u modi

Kod odabira novog automobila crna se boja čini kao najdosadniji izbor, ali Bugatti je uvjeren kako je upravo ona nešto posebno. Ako je u pitanju Chiron Noire, možda je u pravu

Svaki kupac Bugatti Chirona može odabrati boju po želji što dodanu vrijednost posebnog modela dovodi u pitanje, iako ne nikad ne škodi proizvodu dodati malo ekskluzivnosti. Zbog toga će Chiron Noire biti ponuđen u seriji od 20 primjeraka. Ime nije samo referenca na boju karoserije, već i na nadimak Typea 57 SC Atlantic iz 30-ih godina prošlog stoljeća koji je bio “La Voiture Noire”, a što na francuskom znači “crni automobil”.

Iako se Noire na prvo pogled doima “samo” kao crni Chiron, zapravo je više od toga. Za početak, posebni se Chiron nudi u dvije verzije: Noire Sportive i Noire Elegance. Drugi, elegantni, ističe se sjajnom karbonskom karoserijom i brojnim aluminijskim detaljima, između ostalog i velikim slovom C koje se ističe na boku. Priču zaokružuju sjajni naplaci. Unutrašnjost je uglavnom crna iako i u njoj ima aluminijskih detalja. Ako vam se ne sviđa takav kontrast, odaberite Noire Sportive. Kod njega aluminijske detalje zamjenjuju crni, dok je karbon u mat crnoj boji. Unutrašnjost je praktički potpuno crna.

Kao i svi Chironi, Noire pokreće motor od 1500 KS i 1600 Nm. Cijena automobila, bez poreza, najmanje je tri milijuna eura, a uz nadoplatu od samo 100.000 eura kupac može dobiti i malo lakšu verziju Sport. Isporuke kreću u ožujku sljedeće godine.

Provjerite još

Bugatti Chiron od Lego kocaka!

Da! I za razliku od gomile Lego modela koji samo izgledaju i imaju par funkcionalnih …