Toyota Corolla Cross

Corolla Cross još je jedan SUV u ponudi Toyote

Toyota Corolla Cross još je jedan SUV u ponudi japanskog proizvođača koji se smješta točno na pola puta između modela C-HR i RAV4

Toyotina ponuda SUV-a na europsko tržištu sve je šira. Pored nedavno najavljenog električnog modela bZ4X, japanski proizvođač svoju ponudu širi, kako sam kaže, SUV verzijom najprodavanijeg automobila na svijetu, Corolle. Toyota Corolla Cross u ponudi se smješta između modela C-HR i RAV4. Dok je C-HR “niski” SUV s linijama kupea, potpuno nova Corolla Cross je konvencionalnije oblikovana i cilja na konkurente poput Nissana Qashqai.

Tržišno pozicioniranje potvrđuju i dimenzije. Toyota Corolla Cross duga je 4,46 metara, široka 1,83, a visoka 1,62 metra. Time je oko 10 centimetara duža od C-HR-a, pet centimetara viša i par centimetara viša. RAV4 je od nje duži za 11 cm. Nova Corolla Cross zasnovana je na platformi GA-C koju dijeli s Corollom i C-HR-om. Ima međuosovinski razmak od 2,64 metra što je jednako C-HR-u i petvratnoj Corolli. No, to ne znači da je tehnologija u Corolli Cross jednaka onoj u spomenuta dva modela. Slična da, jednaka ne.

Toyota u novi model ugrađuje novu verziju hibridnog pogona zasnovanog na dvolitrenom motoru koju poznajemo iz Corolle i C-HR-a. U Corolli Cross hibridni sustav razvija 197 KS dok sličan pogon u sestrinskim modelima raspolaže sa 184 KS. Toyota kaže kako je baterija snažnija i da je 40 posto lakša, ali nije još objavila njezin kapacitet. Ono što znamo je kako Corolla Cross s ovakvim pogonom od 0 do 100 km/h ubrzava za 8,1 sekundu. Verzija s pogonom na sve kotače AWD-i ima još jedan motor snage 30,6 kW na stražnjoj osovini koji se uključuje po potrebi, a i takva Corolla Cross ostvaruje jednako ubrzanje.

Unutrašnjost je prilagođena europskim kupcima, a središnje mjesto zauzima 10,5-inčni ekran infotainmenta. On se može bežično spajati s mobilnim uređajima putem Apple CarPlaya i Android Auta, a nadogradnje softwarea obavljaju se putem interneta.

Corolla Cross je opremljena sustavom T-Mate, koji spaja najnoviju generaciju paketa Toyota SafetySense i druge aktivne sustave pomoći u vožnji i prilikom parkiranja. Sustav zaštite od sudara, po prvi put, nudi suzbijanje ubrzanja (Acceleration Suppression) pri niskim brzinama i pomoć u vožnji kroz križanje (Intersection Cut-In Traffic Assist), te poboljšano otkrivanje vozila iz suprotnog smjera (Oncoming Traffic) i sustav pomoći pri skretanju u križanju (Intersection Turn Assist).

Planirani dolazak Toyota Corolle Cross u Hrvatsku je u jesen sljedeće godine, a cijene i specifikacije opreme još nisu poznate.

Provjerite još

Toyota

Toyotina velika električna ofenziva

Već smo znali kako električna Toyota bZ4X neće biti usamljeni model, već početak čitave električne …