Toyota Corolla Cross

Corolla Cross još je jedan SUV u ponudi Toyote

Toyota Corolla Cross još je jedan SUV u ponudi japanskog proizvođača koji se smješta točno na pola puta između modela C-HR i RAV4

Toyotina ponuda SUV-a na europsko tržištu sve je šira. Pored nedavno najavljenog električnog modela bZ4X, japanski proizvođač svoju ponudu širi, kako sam kaže, SUV verzijom najprodavanijeg automobila na svijetu, Corolle. Toyota Corolla Cross u ponudi se smješta između modela C-HR i RAV4. Dok je C-HR “niski” SUV s linijama kupea, potpuno nova Corolla Cross je konvencionalnije oblikovana i cilja na konkurente poput Nissana Qashqai.

Tržišno pozicioniranje potvrđuju i dimenzije. Toyota Corolla Cross duga je 4,46 metara, široka 1,83, a visoka 1,62 metra. Time je oko 10 centimetara duža od C-HR-a, pet centimetara viša i par centimetara viša. RAV4 je od nje duži za 11 cm. Nova Corolla Cross zasnovana je na platformi GA-C koju dijeli s Corollom i C-HR-om. Ima međuosovinski razmak od 2,64 metra što je jednako C-HR-u i petvratnoj Corolli. No, to ne znači da je tehnologija u Corolli Cross jednaka onoj u spomenuta dva modela. Slična da, jednaka ne.

Toyota u novi model ugrađuje novu verziju hibridnog pogona zasnovanog na dvolitrenom motoru koju poznajemo iz Corolle i C-HR-a. U Corolli Cross hibridni sustav razvija 197 KS dok sličan pogon u sestrinskim modelima raspolaže sa 184 KS. Toyota kaže kako je baterija snažnija i da je 40 posto lakša, ali nije još objavila njezin kapacitet. Ono što znamo je kako Corolla Cross s ovakvim pogonom od 0 do 100 km/h ubrzava za 8,1 sekundu. Verzija s pogonom na sve kotače AWD-i ima još jedan motor snage 30,6 kW na stražnjoj osovini koji se uključuje po potrebi, a i takva Corolla Cross ostvaruje jednako ubrzanje.

Unutrašnjost je prilagođena europskim kupcima, a središnje mjesto zauzima 10,5-inčni ekran infotainmenta. On se može bežično spajati s mobilnim uređajima putem Apple CarPlaya i Android Auta, a nadogradnje softwarea obavljaju se putem interneta.

Corolla Cross je opremljena sustavom T-Mate, koji spaja najnoviju generaciju paketa Toyota SafetySense i druge aktivne sustave pomoći u vožnji i prilikom parkiranja. Sustav zaštite od sudara, po prvi put, nudi suzbijanje ubrzanja (Acceleration Suppression) pri niskim brzinama i pomoć u vožnji kroz križanje (Intersection Cut-In Traffic Assist), te poboljšano otkrivanje vozila iz suprotnog smjera (Oncoming Traffic) i sustav pomoći pri skretanju u križanju (Intersection Turn Assist).

Planirani dolazak Toyota Corolle Cross u Hrvatsku je u jesen sljedeće godine, a cijene i specifikacije opreme još nisu poznate.

Provjerite još

Toyota GR Corolla

Toyota GR Corolla opaka je vozačka igračka

Recept koji je izvrsno upalio na Yarisu Toyota je sada primijenila na Corolli. Rezultat je …