DS 7 Crossback Elysee

DS 7 Crossback Elysee novi je auto Emanuela Macrona

DS je predstavio DS 7 Crossback Elysee posebno izrađen za francuskog predsjednika Emanuela Macrona

Možda bi bilo logičnije da je francuski predsjednik Emanuel Macron kao nasljednika DS 7 Crossbacka, SUV-a srednje veličine, odabrao DS 9, ali tome nije tako. Macronu je upravo isporučen novi DS 7 Crossback. Iako, automobil je daleko od standardnog.

Dok se ranija verzija Presidentiel isticala velikim otovrenim krovom, novi Elysee ima značajno veći međuosovinski razmak i karoseriju. Iza središnjeg nosača krova dodano je punih 20 centimetara, što je DS 7 Crossback Elysee povećalo na 4,79 metara, uz međuosovinski razmak od 2,94 metra. Očekivano, automobil je blindiran, što se jasno vidi po debelom crnom rubu bočnih prozora. Kako bi se predsjednički automobil malo brže kretao, za pogon je odabran E-Tense plug in hibridni sustav koji razvija 300 KS.

Povećana dužina znači i puno više prostora straga, gdje su sada dva odvojena sjedala, a instalirana je i velika količina elemenata koja omogućuju francuskom predsjedniku da radi u vožnji. Izvana, osim dimenzija, ističu se posebni crni 20-colni kotači, držači za zastavice i plavo i crveno svjetlo sprijeda.

Za razliku od prethodnog predsjedničkog DS 7, ovaj izgleda pomalo dosadno. Prošli je imao dosta kroma, a ovaj je ukrašen crnim detaljima koji u kombinaciji s takvim kotačima i tamnoplavom bojom karoserije ne izgledaju previše atraktivno. Nekoć su francuske predsjedničke limuzine bile puno atraktivnije…