Ferrari BR20

Ferrari BR20 jedinstven je primjerak za nepoznatog kupca

Ako vam baš ništa iz danas prilično bogate Ferrarijeve ponude nije baš točno kako ste zamislili svoju budući automobil u Maranellu će vam rado izaći u susret

Prošla su vremena kada je ponuda Ferrarija bila kratka i jasna. Ove godine slavna talijanska marka ima devet modela u ponudi i to ako ne računamo modele Icona i ekstreme Special Series. Svejedno, ako u Maranello donesete dovoljno novca, možete dobiti i nešto posve jedinstveno.

Nesumnjivo bogati kupac  naručio je Ferrari BR20, jedinstveni primjerak baziran na tehnologiji modela GTC4Lusso koji je u međuvremenu završio karijeru. Iako će poznavatelji primijetiti utjecaj tog modela na prednjem dijelu BR20, većina karoserije je posve jedinstvena. Primjerice, BR20 nije shooting brake, već više klasični kupe s prostorom samo za dvoje. Ferrari BR20 je, zahvaljujući velikom stražnjem prevjesu, oko 7,5 cm duži od automobila s kojim dijeli tehnologiju.

Ferrari je u GTCLusso ugrađivao 6,3 V12, dok je model GTC4Lusso T pokretao 3,9 V8 twin-turbo motor. Ovaj BR20 pokreće dvanaestocilindraš koji je u originalu na sve kotače isporučivao 610 KS. BR20 obiluje i različitim dodacima izrađenim od karbonskih vlakana, a straga se ističe veliki difuzor.

Koliko je ponosni vlasnik platio ovaj poseban primjerak Ferrari, naravno, nije objavio, ali to je zapravo i posve nebitno. Na kraju, mi obični smrtnici ionako ga možemo gledati samo na slikama.

Provjerite još

Glavni direktor Ferrarija ne vidi električnu budućnost

Ferrari već ima u ponudi elektrificirane modele, ali ne trebamo uskoro očekivati potpuni prelazak na …