Električni Citroen za sve

Citroen je na društvenim mrežama objavio video koji po svemu sudeći najavljuje dolazak potpuno električnog modela

“U 2020. Citroen će učiniti električnu vožnju svima dostupnom”, riječi su kojima Citroen završava video u kojem slavi svestranost električne energije. U videu vidimo i naznaku prilično kockastog automobila kojim Citroen planira konkretizirati svoje električne planove.

Kockasti novi model lako bi mogao biti serijska verzija koncepta Ami One koji je predstavljen prošle godine na Salonu automobila u Ženevi. To je jedna od studija koje je, uz 19_19 Concept, Citroen koristio u obilježavanju svog stotog rođendana.

Citroen Ami One

Konceptni Ami One s dužinom od 2,5 metara i s krugom okretanja od osam metara posebno je prikladan za grad, a njegova najviša brzina ograničena je na 45 km/h što bi ga u velikom broju europskih zemalja trebalo svrstati u kategoriju vozila za koja nije potrebna vozačka dozvola B kategorije. Upravo se to slaže s Citroenovom željom da električnu vožnju učini svima dostupnom.

Sva ova nagađanja oko novog električnog modela prestat će 27. veljače kada će električni Citroen biti predstavljen u Parizu.

Provjerite još

Maserati razvija električne modele

Novi Maserati GranTurismo i GranCabrio bit će prvi automobili ove marke s potpuno električnim pogonom …