Volkswagen Buba konačno odlazi u povijest

Američka podružnica Volkswagena odlučila se na prekrasan oproštaj od legendarne VW Bube koja konačno potpuno odlazi u povijest

Započele su dvadesete godine 21. stoljeća, a to je prvo desetljeće od tridesetih godina dvadesetog stoljeća u kojem se ne proizvodi nikakva Volkswagen Buba. To je kraj jedne ere i VW se na to osvrnuo na prekrasan način.

Danas stvarno nema više Volkswagen Bube. Odustali su i od retro pokušaja, budući da je prestala i proizvodnja druge generacije New Beetlea. 2020. je prva godina u kojoj se apsolutno nigdje u svijetu ne proizvodi nikakva Buba. Ugledala je svjetlo u nacističkoj Njemačkoj kao narodni automobil, ali nakon rata – ironično – postala je simbol hipi-kulture. Buba je bila pristupačan svakodnevni automobil za milijune ljudi diljem svijeta.

Proizvodnja originalnog modela završila je 2003., ali u međuvremenu je Volkswagen predstavio retro nastavak priče u obliku modela New Beetle. Slijedila je njegova druga generacija 2011., a proizvodnja je zauvijek završila 2019. Retro verzija nije bila niti približno toliko uspješna kao original, ali i ona je imala svoje poklonike. Tvornica u Meksiku koja je posljednja proizvodila Bube ubuduće će proizvoditi Volkswagenove SUV modele.

Video kojim se Volkswagen oprašta od Bube objavila je američka podružnica, a pjesma u njemu je potpuno prikladna – “Let it Be” od Beatlesa.

Provjerite još

Amarok

Novi Volkswagen Amarok stiže 2022.

Na konferenciji za medije na kojoj je Volkswagen Grupa govorila o financijskim rezultatima fiskalne 2019. …