Električni Renault za manje od 20.000 eura

Novi čelni čovjek Renaulta progovorio je o planovima za budućnost, a čini se kako će uz Daciju i Renault dobiti cjenovno pristupačan električni automobil

U prilično nezgodnom trenutku Luca de Meo je preuzeo vodstvo Renaulta, a sada se, malo po malo, otkrivaju planovi za budućnost francuske marke. De Meo je po prvi puta otkrio nešto o zanimljivom novom modelu. U razgovoru za francuski Caradisiac, De Meo je govorio o novim električnim modelima i spominje “električna vozila s početnom cijenom ispod 20.000 eura”.

Električni Twingo ZE već je blizu toj granici, ali to još uvijek nije to. Drugi model uklapa se u tu priču. Dacia je obećala sljedeće godine isporučiti serijsku verziju koncepta Spring Electric, a već su obećali kako će to biti najjeftiniji električni automobil u Europi.

Ipak, De Meo govori o vozilima, u množini. To može značiti kako Renault planira i svoj pandan električnoj Daciji. Tehnički, to već ima, jer Dacia Spring je bazirana na Renaultu City K-ZE koji se prodaje u Kini. Hoće li taj automobil doći u Europu? Novi čelnik Grupe Renault kaže kako će se jeftiniji električni modeli proizvoditi u Francuskoj, pa stoga možemo zaključiti kako se Dacia, a niti njezin potencijalni francuski rođak neće proizvoditi u Kini.

Provjerite još

Ford Mustang Mach-E 1400

Ford Mustang Mach-E 1400 prava je električna zvijer

Neki kažu kako Ford Mustang Mach-E nije vrijedan Mustangove značke, ali teško da bi mogli …