Hyundai Tucson

Hyundai Tucson osvaja na prvi pogled

Hyundai Tucson četvrte generacije obilježava hrabar i poseban dizajn, a dolazi s benzinskim, dizelskim, hibridnim  i plug-in hibridnim pogonom

Aktualna generacija Hyundai Tucsona, uz osvježenje prije nekoliko godina, u prodaji je od 2015., a sada je korejska marka predstavila četvrtu generaciju koja se odlikuje vrlo upečatljivim izgledom. Hyundai se ne boji snažnih dizajnerskih izričaja, što pokazuju drugi kućni modeli poput Kone i novog i20, a Tucson ide još korak naprijed.

Već je na prvi pogled jasno kako je inspiracija za novi Hyundai Tucson došla od koncepta Vision T predstavljenog prošle godine na salonu u Los Angelesu. Kao i taj koncept, novi Tucson ima snažan klinasti oblik i upečatljiva svjetla sprijeda i straga. Prednja su LED svjetla dijelom uključena u masku, a Hyundai to zove Parametric Hidden Lights. Stražnja se svjetla sastoje od po dvije kose LED trake koje povezuje tanka LED crta s gornje strane. Bokove krase naglašene oštre linije. Zanimljivi detalji: stražnji brisač skriven je pod spojler, a Hyundaijev logo izrađen je od stakla.

Unutrašnjost je jednako impresivna kao i vanjština. Iza volana s četiri posebno dizajnirana kraka je nisko postavljen 10,25-inčni ekran na kojem se prikazuju instrumenti i može se u potpunosti prilagoditi željama vozača. Čitava središnja konzola je zapravo jedna glatka površina, a jedina fizička tipka je ona za sve pokazivače smjera iznad ventilacijskih otvora. Infotainment je potpuno nov, a prema Hyundaiju, može se u velikoj mjeri podešavati po željama, kao i instrumenti. Još jedan interesantan detalj su ventilacijski otvori. Na vrhu središnje konzole su dva klasična otvora, dok su oni za vozača i suvozača dio tanke trake koja se proteže punom širinom armature.

U pravilu, svaka nova generacija automobila malo naraste, a to je slučaj i kod Tucsona. Nastao je na potpuno novoj platformi i dug je 4,5 metara, za dva cm više od prethodnika. Slično je narastao i u širinu, za 1,5 cm, na 1,87 metara. Međuosovinski je razmak narastao na 2,68 metara. To je centimetar više od prije, ali putnici straga dobili su 2,6 cm ekstra prostora za noge. Prtljažnik je kod benzinskog modela 620 litara i može narasti do 1799 litara. Kada se u priču umiješaju baterije brojke su nešto manje. Blagi hibrid ima 577 litara, a hibrid 616 litara.

Ponuda motora gotovo je u potpunosti elektrificirana. Uz 48-voltni sustav blagog hibrida dolaze dvije verzije benzinskog motora 1,6 T-GDI od 150 i 180 KS, kao i dizelski 1,6 CRDi od 136 KS. Slabiji benzinac u tom je slučaju dostupan samo s prednjim pogonom, a mjenjač može biti “pametni” ručni šestostupanjski 6iMT ili sedmostupanjski automatik s dvije spojke. U slučaju snažnijeg benzinca model s prednjim pogonom ima ručni, a onaj s pogonom na sve kotače automatski mjenjač. Dizelaš uvijek ima automatski mjenjač, u obje verzije pogona. Ali to nije sve. Bez hibridne pomoći dostupan je benzinac od 150 KS uz šestostupanjski ručni mjenjač i obje vrste pogona. U ponudi će biti i 115 KS snažan dizelaš s prednjim pogonom i ručnim mjenjačem. Hibridni Hyundai Tucson pokreće kombinacija 1,6 T-GDI motora od 150 KS i elektromotora od 60 KS, a zajednička snaga sustava je 230 KS. Baterija je od 1,49 kWh. U planu je i plug-in hibridna verzija od 265 KS, ali ona na tržište stiže kasnije.

Novi će Hyundai Tucson stići će u prodaje salone diljem Europe krajem godine, dok će plug-in hibrid i verzija N Line stići početkom sljedeće godine.

Provjerite još

Hyundai Kona

Hyundai Kona zadržala je poseban izgled

Nakon tri godine na tržištu Hyundai Kona doživjela je prvo osvježavanje. Već neobičnog izgleda, nova …