Ford Kuga

Ford Kuga stiže u čak tri hibridne verzije

Ford Kuga treće generacije dizajnerski nastavlja smjer novog Focusa s kojim dijeli i puno tehnike, a posebna je jer dolazi odmah s tri hibridne verzije

Kao što smo i očekivali, treća je generacija Ford Kuge, pored dizajnerskih smjernica, do Focusa preuzela i platformu C2. Zbog toga je Fordov kompaktni SUV dobio 20 milimetara veći međuosovinski razmak. Pored toga, narastao je i u gotovo svim drugim mjerama. Nova je Ford Kuga 44 milimetra šira i 89 milimetara duža od prethodne generacije. Istovremeno, karoserija je niža za 20 mm što je trend koji prate i mnogi drugi modeli, primjerice Toyota RAV4. Naravno, sve to rezultira i značajno prostranijim unutrašnjosti. Sprijeda ima 43 mm više prostora u visini ramena, a 57 mm u visini kukova, dok je straga na tim mjestima 20, odnosno 36 mm više mjesta. Uz to, stražnja klupa pomiče se naprijed-natrag pa korisnik može odabrati više prostora za putnike ili za prtljagu, ovisno o potrebama.

Ford Kuga će naravno biti dostupna s paletom klasičnih dizelskih i benzinskih motora. Dizelaši će biti obujma 1,5 i dvije litre sa 120, odnosno 180 KS, dok benzinsku ponudu čine dvije verzije trocilindarskog 1,5 EcoBoost motora sa 120 i 150 KS. Serijski svi dolaze sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem, a na popisu opcija je osmostupanjski automatik.

Ford se hvali kako je nova Kuga njihov prvi model koji je dostupan sa svim vrstama hibridnog pogona. To nije prazna priča, jer Kuga dolazi kao blagi hibrid, klasični hibrid i kao plug-in hibrid. Blagi se hibrid naziva EcoBlue Hybrid i pokreće ga dvolitreni turbodizelaš sa 150 KS koji je dobio 48-voltni starter generator. Tako automobil regenerira energiju kočenja i koristi ju kod ubrzanja. Prosječna je potrošnja pet litara, a emisija CO2 132 g/km.

Korak više na hibridnoj ljestvici nalazi se Kuga Hybrid. Ona kombinira atmosferski 2,5-litreni benzinski Atkinson motor, elektromotor, generator, litij-ionsku bateriju i automatski mjenjač uz potrošnju od 5,6 l/100 km i emisiju CO2 od 130 g/km. Kuga Hybrid bit će dostupna kasnije sljedeće godine s pogonom na prednje kotače ili pametnim pogonom na sve kotače.

Ako se baš želite ozbiljnije voziti na struju u Kugi, tu ej plug-in hibrid. Koristi jednaki 2,5-litreni motor, ali ima veću bateriju od 14,4 kWh. Ukupna snaga je 225 KS, a automobil samo na struju može prevaliti 50 kilometara. Specificirana emisija CO2 je 29 g/km, ali ona, kao i kod svakog plug-in hibrida, ovisi najviše o načinu korištenja.

Unutrašnji i vanjski izgled Kuge jasno je prepoznatljiv kao moderan Ford. Paradoksalno, to znači da nije previše upečatljiv jer se posljednjih godina Ford odlučio za pomalo konzervativne linije koje ne privlače previše pažnje. Unutrašnjost je slična Focusovoj. I ovdje središnje mjesto zauzima veliki ekran, a instrumenti ispred vozača mogu biti klasični ili ih može zamijeniti 12,3-inčni ekran. Što se tiče sigurnosnih sustava, na popisu je sada i pametnija verzija Fordovog sustava praćenja vozne trake. Kuga je, također, prvi europski Fordov SUV koji ima head-up displej.

Naravno, taj “europski” ne treba doslovno shvatiti. Ford Kuga pravi je svjetski automobil. U SAD-u na tržište ponovno ide pod imenom Escape.