Ford Mustang Mach-E GT

Ford Mustang Mach-E GT najbrži je do 100 km/h

Novi najsnažniji Ford Mustang Mach-E GT razvija 465 KS iz dva elektromotora, a s jednim punjenjem baterija može prijeći do 500 kilometara

Potpuno električni SUV Ford Mustang Mach-E, koji je najlakše opisati kao direktnog konkurenta Tesli Model Y, dobio je novu top izvedbu – Mach-E GT. Time je dodatno proširena već bogata ponuda verzija koje ovaj električni SUV nudi. Modeli samo sa stražnjim pogonom mogu imati bateriju od 75 ili 98 kWh i snagu od 258 ili 285 KS. S pogonom na sve kotače također su dostupne obje baterije. Uz manju dolazi 258 KS, a uz veću 338 KS. Na sve to sada dolazi Mustang Mach-E GT koji razvija 465 KS.

Logično, Mach-E GT ima veću bateriju što mu omogućuje doseg od 500 kilometara s jednim punjenjem. Njegova dva elektromotora isporučuju 465 KS i 820 Nm. Ford kaže kako mu za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 3,7 sekundi, dok je najviša brzina ograničena na 200 km/h. Ovakvo ubrzanje čini Mach-E GT trenutno najbržim električnim SUV-om na europskom tržištu – brži je za pola sekunde od Polestara 2 i Jaguara I-Pace. Tesla Model Y u verziji Performance trebao bi to raditi dvije desetinke brže, ali službene potvrde u Europi još nema.

GT ima i posebno podešen ovjes MagneRide, kao i 20-colne kotače. Dostupan je u dvije posebne boje koje nisu na raspolaganju za ostale verzije – Grabber Blue i Cyber Orange. Sportska verzija u unutrašnjosti ima 15,5-inčni ekran na središnjoj konzoli i posljednju inačicu Fordovog infotainment sustava SYNC.

Na europskom će se tržištu Ford Mustang Mach-E GT pojaviti krajem sljedeće godine.

Provjerite još

Vision EQXX

Vision EQXX je Mercedesova električna budućnost

Mercedes razvija studiju Vision EQXX koja će biti rasadnik rješenja za buduće serijske električne modele, …