PSA

Grupa PSA zatvara tvornice u čitavoj Europi

Grupa PSA zatvara svoje europske tvornice na na neko vrijeme. Prema sadašnjim planovima 12 pogona ostat će zatvoreno najmanje do 27. ožujka

Grupa PSA čiji su dio Peugeot, Citroen, Opel i DS zatvorit će sve svoje proizvodne pogone u Europi najmanje do 27. ožujka. U izjavi Grupa kaže kako su zabrinuti zbog koronavirusa na područjima nekoliko svojih tvornica. Uz to, dobavljači dijelova također imaju problema s proizvodnjom i transportom, a i potražnja za novim automobilima naglo je pala.

Danas svoja vrata zatvaraju pogoni u Mulhouseu u Francuskoj i u Madridu u Španjolskoj. U prvoj se proizvode Peugeoti 508, 508 SW i DS 7 Crossback, dok s traka druge izlaze Citroeni C4 Cactus. Sutra se  zatvaraju pogoni u Poissyju, Rennesu i Sochauxu u Francuskoj (Peugeoti 308, 3008 i 5008), kao i u Zaragozi u Španjolskoj. U Zaragozi PSA proizvodi, između ostalog, Citroen C3 Aircross i Opel Crossland X. Sutra se zatvaraju i tvornice u Eisenachu (Opel Grandland X) i Russelsheimu, kao i Ellesmere Port u Velikoj Britaniji i Gliwice u Poljskoj u kojima se proizvodi Opel Astra.

Od 18. ožujka zatvorit će se tvornica u Hordainu u kojoj se proizvode komercijalna vozila za Peugeot, Citroen, Opel i Toyotu, kao i tvornica komercijalnih vozila u Vigu u Španjolskoj i u Mangualdeu u Portugalu s čijih traka silaze Berlingo, Partner i Combo. Od 19. ožujka zatvaraju se i vrata pogona u Lutonu u Velikoj Britaniji i Trnavi u Slovačkoj.

Provjerite još

Grupa PSA

Hoće li se spojiti Grupa PSA i Fiat Chrysler?

Fiat Chrysler Automobiles i Grupa PSA pregovaraju o spajanju iz čega bi nastala jedna od …