Amarok

Novi Volkswagen Amarok stiže 2022.

Na konferenciji za medije na kojoj je Volkswagen Grupa govorila o financijskim rezultatima fiskalne 2019. godine pokazali su i kako će izgledati novi Amarok

Tijekom konferencije za medije Volkswagen je, između ostalog, najavio seriju autonomnih i polu-autonomnih “rješenja mobilnosti” na osnovi koncepta ID.Buzz. Puno konkretnije vijesti stigle su u obliku dizajnerskog crteža druge generacije Amaroka. Crtež pokazuje pick-up s dvostrukom kabinom prilično moćnog izgleda. Naravno, serijska će izvedba biti malo nježnija i jednostavnija.

Potpuno novi Amarok poseban je model za Volkswagen. Riječ je o prvom komercijalnom vozilu razvijenom zajedno s Fordom. Stoga možemo očekivati i novu generaciju Ford Rangera u skorijoj budućnosti. Isto tako, možemo očekivati da Ford u doglednom vremenu predstavi i potpuno novi Transit Connect koji bi treba dijeliti platformu i tehnologiju s novim VW Caddyjem. Prošle su godine Ford i Volkswagen potpisali ugovor o suradnji u kojem se između ostalog navodi kako će tvrtke surađivati u izradi komercijalnih vozila. Uz to, potpisali su i pismo namjere o istraživanju mogućnosti suradnje u razvoju autonomnih automobila, električnih vozila i usluga mobilnosti.

Novi Volkswagen Amarok u proizvodnju će krenuti 2022.

Provjerite još

Touareg R

Volkswagen Touareg R ima hibridnih 462 KS

Nakon puno godina ponovno stiže sportska verzija najvećeg VW-ovog SUV-a. Touareg R pokreće hibridni sklop …