Hibridni pogon za Suzuki Vitaru i S-Cross

Na hrvatsko su tržište stigli novi Suzuki Vitara i S-Cross s hibridnim pogonom, a oba modela i dalje predstavljaju izvrstan odnos uloženo-dobiveno i zasigurno će i dalje osvajati srca brojnih kupaca

Nova Suzuki Vitara unaprijeđena je po svim pitanjima, odnosno nudi više u svakom pogledu. U tehničkom smislu, novi motor (stare zapremine) od 1,4 litre sada ima 95 kW (129 KS) i dodatno je dobio električni sklop, koji raspolaže s dodatnih 10 kW (13,6 KS), pa nova Vitara ukupno ima 143 KS i bitno manju emisiju CO2. Sa smanjenjem CO2 emisije, smanjuje se i potrošnja goriva, jer električni sklop pomaže motoru kad mu je najteže i najpotrebnije, odnosno kod ubrzanja i pretjecanja. Također, novi motor raspolaže i s puno više okretnog momenta (235 Nm već od 2000 o/min) pa se dobiva dojam vožnje puno snažnijeg motora, jer električni sklop u svakom trenutku daruje dodatnih 50 Nm svom benzinskom bratu.

Kako bi zadovoljili sve više standarde sigurnosti i udobnosti, kao i sve veće prohtjeve kupaca, svaka nova Vitara već i u baznoj opremi ima adaptivni tempomat, sustav automatskog kočenja, sustav pomoći kretanja na uzbrdici, LED svjetla, automatski klima uređaj, središnje daljinsko zaključavanje, el. pokretanje prednjih stakala, audio sustav s Bluetooth povezivanjem, limitator brzine, sjedala podesiva po visini, te naravno ABS, ESP, sedam zračnih jastuka i još puno korisnih “sitnica”.

S povećanjem razine opremljenosti, udobnost i lakoća korištenja se povećavaju, no posebno veseli činjenica kako već osnovna Vitara sa svom nabrojanom opremom i impozantnom snagom motora, cijenom započinje od 129.976 kn, što opet predstavlja apsolutni “best buy”.

Novi SX4 S-Cross, tehnološki je vrlo sličan Vitari, no samim tim što je veći od Vitare, nudi veću udobnost i prostranost, ali započinje i s malo više opreme u osnovom paketu, što će svakako biti zanimljivo kupcima, jer ovaj model je prošle godine zauzeo visoko treće mjesto među privatnim kupcima u Hrvatskoj.

Kad svemu navedenom dodamo izrazito dobre vozne karakteristike, za što je prvenstveno zaslužna iznimno lagana i čvrsta konstrukcija (čak lakša od puno vozila iz B segmenta), te varijacije s pogonima, dolazimo do pobjedničke formule koja na jednom mjestu spaja udobnost, sigurnost i užitak u vožnji, te niska cijena i malu potrošnju, koji pak ovu kombinaciju čine apsolutno nepobjedivom i jednostavno neodoljivom, svakom ljubitelju automobila.

Provjerite još

Suzuki Across prvi je plug-in hibrid japanske marke

Suzuki, kao prvi proizvođač koji isključivo nudi hibridne inačice svih modela, lansirao je novi model, …