Ice Challenge 356

Ice Challenge 356 poseban je automobil za posebnu namjenu

Porscheova automobilska ikona dobila je gusjenice i skije i pretvorila se u Ice Challenge 356, a sve to iz humanitarnih razloga

Porsche 356A iz 1956. na gusjenicama i skijama nije nešto što će baš svi ljubitelji automobila prihvatiti s odobravanjem, ali barem je priča iza ove prerade istinskog klasika zanimljiva. Slavni predak 911-ice prerađen je u pravog terenskog monstruma kako bi savladao težak zadatak – 356 milja (573 kilometra) na Antarktici. Valkyrie Racing, tvrtka koja stoji iza svega, kaže kako ovaj Ice Challenge 356 ima čak 300 posto više “uzgona” od ostalih automobila na tom putu, zahvaljujući kombinaciji gusjenica i skija. Idealan je za probijanje kroz snijeg i led Antarktike.

Naravno, cijeli je Porsche 356A do posljednjeg vijka pripremljen za avanturu i postao je Ice Challenge 356. Između ostalog, ovjes je značajno ojačan kako bi se nosio s novom vrstom “obuće”. Sprijeda je nemoguće ne primijetiti ogromni produžetak na nosu koji služi protiv ukopavanja u snijeg. Tu su još i solarni paneli za punjenje električne opreme i vitlo.

Inače, ovakve posebne rute 356 već su ranije vožene, ali u nešto toplijem okruženju, uključujući i utrku  Peking-Pariz i Istočnoafrički Reli. Ova vožnja na Antarktici samo je djelić od ukupno više od 32.000 kilometara koliko je osnivačica Valkyrie Racinga Renee Brinkerhoff prevalila s trkaćim 356. Sve je to ona napravio, ne iz avanturizma, iako niti tog elementa ne nedostaje, već iz dobrotvornih pobuda. Naime, ona vozi kako bi prikupila sredstva za neprofitnu organizaciju Valkyrie Gives koja se bori protiv trgovine ljudima i djecom. Više o tome možete saznati ovdje, a možete i donirati. Svatko tko donira više od 356 dolara pronaći će svoje ime na unutrašnjosti prednjeg poklopca.