Range Rover

Njegovo veličanstvo Range Rover peti

Posve novi, peti po redu Range Rover, dolazi na posve novoj platformi, može imati pet ili sedam sjedala, plug-in hibridi stižu uskoro, a potpuno električni model dolazi 2024.

Jaguar Land Rover razvio je posve novu arhitekturu platforme – Modular Longitudinal Architecture (MLA). Prvi je puta trebala biti upotrijebljena kod novog Jaguara XJ, ali njegovo je predstavljanje (zasad?) otkazano. Ipak, drugi veliki kućni model koji koristi novu arhitekturu itekako je stvaran i dolazi uskoro. Riječ je o petoj generaciji Range Rovera u kojoj se platforma sada službeno zove MLA-Flex. Ona nije podesna za izradu različitih modela, već, naravno, nudi i fleksibilnost po pitanju dužine. Tako i novi Range Rover dolazi u dvije dužine, a obje su verzije za pet centimetara duže nego prije. Kraći, SWB, dug je 5,05 metara, dok duži LWB ima 5,25 metara. Narastao je i međuosovinski razmak, u oba slučaja za 7,5 cm, pa je kraćem razmak između kotača tri metra, a dužem 3,2 metra.

Svakom novom generacijom performanse najvećeg Land Rovera na asfaltu i na terenu su sve bolje i bolje. Peta generacija nije iznimka, barem prema britanskim inženjerima. Za početak, karoserija koja je oko 80 posto od aluminija je, ovisno o opremi, od 40 do 50 posto kruća nego prije, zahvaljujući dijelom i čvrstoći baterija. Pored toga, prednja i stražnja osovina dobile su aktivne stabilizatore koji bi trebali držati karoseriju ravnom na asfaltu i omogućiti kotačima slobodu da prate površinu na terenu. Stražnja je osovina posve novo konstruirana i omogućuje upravljanje svim kotačima, a može prihvatiti i elektromotor. Zahvaljujući tome krug okretanja ogromnog SUV-a je samo 11,37 metara.

Kad smo već spomenuli baterije i elektromotore, o potpuno električnom Range Roveru još ne znamo ništa, osim da stiže 2024. Sljedeće godine dolaze dva plug-in hibrida od 440 i 510 KS. Odmah su na raspolaganju klasični dizelaši i benzinci, potpomognuti 48-voltnim sustavom blagog hibrida i sa osmostupanjskim automatskim mjenjačem. Dizelsku ponudu čine tri verzije trolitrenog šestocilindarskog motora od 249, 300 i 350 KS. Slabiji benzinac također je obujma tri litre i ima šest cilindara, a razvija 400 KS. U skladu s tradicijom, vrhunac ponude je V8 benzinac obujma 4,4 litre koji razvija 530 KS i 750 Nm. Motor originalno dolazi iz BMW-a, ali je u potpunosti prilagođen, od elektronike do zvuka. Range Rover V8 od 0 do 100 km/h stiže za 4,6 sekundi.

S “lebdećim” krovom, upečatljivim linijama prednjeg poklopca i kratkim prevjesima sprijeda i straga, peta je generacija odmah jasno prepoznatljiva kao Range Rover. Tradicionalno, poklopac prtljažnika sastoji se od dva dijela. Donji dio okružuju vertikalna svjetla koja čine vizualnu cjelinu s horizontalnom tamnom crtom na kojoj je natpis Range Rover. Kako bi bio u skladu s propisima i s otvorenim prtljažnikom tu su još i tanka svjetla u odbojniku. Kvake su uvučene, prevladavaju velike glatke površine, a kotači idu čak do 23 cola.

Kao i izvana, i iznutra je novi Range odmah prepoznatljiv. U luksuznom okruženju koje daje dojam dnevne sobe najviše pažnje zaokuplja veliki 13,1-inčni ekran multimedije koji izgleda kao da lebdi iznad armature. Puno novosti u kabini nije vidljivo, a pomažu vozaču i putnicima u ugodnijem boravku. Tako primjerice aktivni sustav suzbijanja buke može stvarati individualne tihe zone u kabini. Vibracije kotača i zvukovi guma i pogona koji ulaze u kabinu neutraliziraju se anti-signalom iz 35 zvučnika. Uz to, novi je Range dobio i sustav filtriranja zraka u kabini koji ne propušta mirise, bakterije i alergene, a Englezi se hvale kako zaustavlja i najpoznatiji virus na svijetu.

Multimedijski sustav koristi upravljanje glasom Amazon Alexa, a bežično se spaja s pametnim telefonima putem Apple CarPlaya ili Android Auta. Telefonom možete izvana uparkirati ili isparkirati svoj automobil. Sveukupno više od 70 računala konstantno radi na tome da stignete kamo ste krenuli bez umora i poteškoća. Jedna od dvije antene na krovu namijenjena je prije svega updateima softwarea automobila što ne traži zaustavljanje pored ceste.

Prostora u unutrašnjosti ne nedostaje, a duža verzija sada je dostupna i kao sedmerosjed. Kako se putnici u trećem redu ne bi osjećali klaustrofobično sjedeća je površina podignuta za 41 mm u odnosu na red ispred. Ako ne trebate toliko sjedala i preferirate luksuz, možete naručiti verziju LWB i samo sa dva sjedala straga koja su odvojena središnjim grebenom.

Početna cijena novog Range Rovera s dizelskim motorom od 249 KS u Hrvatskoj je 1.159.718 kuna do registracije.

Provjerite još

Land Rover Defender 130

Land Rover Defender 130, za one kojima nikad nije dovoljno prostora

Land Rover dodaje još jednu verziju Defendera. Za one kojima su Defenderi 90 i 110 …