Jeep Renegade i Compass kao plug-in hibridi

Jeep ozbiljno elektrificira svoju ponudu. Modeli Renegade i Compass s oznakom 4xe donose izvrsne performanse zahvaljujući plug-in hibridnom pogonu snage od 190 do 240 KS

Elektrifikacija je osnovni korak u razvoju marke Jeep i pokazuje koliko marka predano radi na tome da postane vodeći proizvođač sofisticiranih, ekološki podobnih tehnologija a istovremeno zadrži svoje ključne vrijednosti u vidu avanture, autentičnosti, slobode i strasti. Novi modeli 4xe donose bolje performanse i voznu dinamiku od bilo kojeg modela Renegade ili Compass dosad. Istovremeno, omogućuju vožnju samo na struju do 50 kilometara s jednim punjenjem baterije.

Oba automobila pokreće jednak plug-in hibridni sustav koji se sastoji od 1,3-litrenog turbo benzinca, elektromotora smještenog između stražnjih kotača i baterije od 11,4 kWh. Benzinski motor može imati 130 ili 180 KS, dok elektromotor uvijek ima 60 KS. Tako verzije Limited raspolažu ukupnom snagom od 190 KS, a verzije Trailhawk i S imaju 240 KS.

Jeep Renegade 4xe i Compass 4xe imaju tri načina rada: Electric, Hybrid i E-Save. Električni način rada idealan je za gradska središta, hibridni donosi optimalnu učinkovitost sustava, a način rada E-save štedi ili puni bateriju. Dodatne značajke uključuju posebne funkcije za vožnju na električni pogon, primjerice način rada Sport koji djeluje na snagu motora, kalibraciju upravljanja i papučicu gasa te prilagođava upravljivost automobila ne bi li se postigle još bolje sportske performanse. E-Coaching je sustav koji nadzire stil vožnje kako bi se osiguralo još učinkovitije upravljanje energijom, a Smart Charging omogućuje upravljanje punjenjem s Uconnect radija ili s pametnog telefona vozača.

Provjerite još

Audi Q3 i Q3 Sportback

Audi Q3 i Q3 Sportback dobili su plug-in hibridni pogon

Početkom sljedeće godine dolaze Audi Q3 i Q3 Sportback s plug-in hibridnim pogonom poznatim iz …