Lamborghini Huracan Evo snažan je kao Performante

Nakon nekoliko fotografija puštenih u javnost proteklih dana Lamborghini je prikazao Huracan Evo, osvježenu i osnaženu verziju glavnog rivala Ferrariju 488

Lamborghini je obitelj Huracana proširio prošle godine modelom Performante, njegovom najsnažnijim verzijom. Naravno, on je bio opremljen novim aerodinamičkim paketom i drukčijim svjetlima. Sada je došao red na “obične” verzije Huracana da dobiju takve dodatke. To nisu jedine promjene. Pored novog izgleda sprijeda, Huracan je dobio i novi stražnji kraj na kojem su sada, kao i kod Performantea, ispušne cijevi pomaknute prema gore.

Huracan Evo, kako se dorađeni model zove, dobio je i povećanje snage, pa tako 5,2-litreni V10 smješten iza sjedala razvija 640 KS i 600 Nm, što je za 30 KS više nego prije i time se izjednačio s Performanteom. Huracan Evo teži 1422 kilograma, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,9 sekundi. Brzinomjer pokazuje 200 km/h već za devet sekundi, a najviša brzina je 325 km/h. Te su brojke praktično jednake kao i kod Performantea, on je 40 kg lakši i do 200 km/h stiže desetinku brže.

Lamborghini se pozabavio i podvozjem Huracana, ali umjesto mehaničkih novosti tu je novi sustav kontrole nazvan Called Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI) koji kontrolira sve dinamičke aspekte. LDVI prati sve vozne parametre i može aktivno predviđati ponašanje vozača. Dorađen je sustav vektoriranja momenta za sva četiri kotača, a dorađen je i upravljački sustav.

Unutrašnjost je dobila novi 8,4-inčni ekran osjetljiv na dodir kojim se upravlja svime, od klima uređaja do povezivanja s mobilnim telefonima. Tu je i sustav glasovnog upravljanja napredniji od onog koji se koristi u Aventadoru, a novost je i sustav telemetrije s dvije kamere i velikim diskom za pohranu podataka.

Prvi primjerci Huracana Evo kupcima će biti isporučeni na proljeće, a cijene još nisu poznate.

Provjerite još

Lamborhgini V12 Vision Gran Turismo

Nova zvijer u virtualnom svijetu Gran Turisma dolazi iz Italije, a zove se Lamborhgini V12 …