Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport je trkač koji najavljuje serijski GT4

Porsche je predstavio novi 718 Cayman GT4 u trkaćoj verziji Clubsport koja ujedno najavljuje što možemo očekivati od sljedećeg cestovnog GT4 koji stiže krajem godine

718 Cayman GT4 Clubsport izradio je Porsche Motorsport i namijenjen je trkačima diljem svijeta, a riječ je o prvom trkaćem automobilu koji ima dijelove karoserije izrađene od prirodnih kompozitnih vlakana. Lagani materijal sličan karbonskim vlaknima korišten je za izradu vrata i stražnjeg krila, a automobil je od Caymana GTS lakši za 130 kilograma.

Dobra je vijest kako je GT4 Clubsport zadržao motor prošle verzije, pa ga tako pokreće atmosferski 3,8-litreni šestocilindarski bokser umjesto turbo četverocilindraša kakvi pokreću sve aktualne 718 Caymane. Ovdje poznati bokser proizvodi 425 KS, 40 KS više nego prije, a snaga se na stražnje kotače prenosi kroz šestostupanjski mjenjač s dvije spojke i diferencijal s mehaničkim zatvaračem. Prednji ovjes dolazi iz 911 GT3 Cup, također trkaće verzije. Cayman GT4 Clubsport teži tek 1320 kilograma, ima zaštitni kavez, trkaća sjedala s pojasevima u šest točaka i prilično ogoljenu unutrašnjost. Naravno, osnažene su mu i kočnice, pa na sva četiri kotača ima diskove promjera 380 milimetara.

Još nije poznato hoće li cestovni Cayman GT4, koji stiže krajem godine, imati jednaku snagu i hoće li kao prije biti ponuđen i s ručnim mjenjačem, ali šef razvoja GT modela Andreas Preuninger potvrdio je kako će novi GT4 pokretati šestocilindarski bokser.