Lamborghini V12

Lamborghini V12 nastavlja život, ali uz električnu pomoć

Iako se činilo kako će otići u povijest, Lamborghini V12 ostaje i dalje u ponudi, samo će biti potpomognut elektromotorom

Proljetos je Lamborghini otkrio što planira s motorima u budućnosti. Kao i svi danas, Lamborghini se snažno okreće elektrifikaciji. Od 2024. svaki će njihov automobil imati i elektromotor, bilo kao pomoć motoru su unutarnjim izgaranjem, bilo u potpunosti za pokretanje. Istovremeno, objavio je i da će predstaviti još dva automobila s V12 motorom, od kojih je jedan Aventador LP 780 Ultimae, a činilo se kako će to biti kraj takvog motora. Ipak, čini se kako to nije točno.

U razgovoru za britanski Autocar, prvi čovjek Lamborghinija, Stephan Winkelmann objasnio je da će nasljednik Aventadora također imati V12, ali s električnom potporom. “Plug-in hibridni automobil koji će naslijediti Aventador dobit će V12. Zvuk i nasljeđe ostaju živi”, rekao je. Pod “krajem ere” Lamborghini se referirao na čisti V12 kao pogonski motor, a ne na njegovo isključivanje iz ponude.

Šef talijanske marke također je dao naslutiti kako je potpuno električni Lambo planiran u nešto dužem roku. Potpuno elektrificirana ponuda do 2024. znači da će svi Lamborghiniji biti hibridni. Ne očekujemo električni Lambio u ovoj polovici desetljeća. Prema Winkelmannu, prvi električni Lamborghini bit će “dnevno upotrebljivi četverosjed”, ne nužno u stilu Urusa. Moguće je da bude SUV, ali i GT.

Provjerite još

Zyrus LP1200 Strada

Zyrus LP1200 Strada za one kojima uvijek nedostaje konja

Uvijek ima onih kojima nikad dosta konja. Recimo 640 KS Lamborghini Huracana, ali za njih …