Defender V8

Land Rover Defender V8 najsnažniji je u povijesti

Defender V8 pokreće moćni V8 benzinski motor s kompresorom koji razvija 525 KS i 625 Nm što ga čini najsnažnijim Defenderom u povijesti

Dosada je vrh ponude Land Rover Defendera bio plug-in hibridni P400e sa 400 KS, a tik iza njega šestocilindarski P400 sa 400 KS. Obje verzije sada su značajno nadmašene. U ponudu dolazi Defender V8 s moćnim 5,0 motorom s kompresorom koji razvija ogromnih 525 KS i 625 Nm. To je najsnažniji Defender u povijesti.

Defender V8 dolazi uvijek s automatskim mjenjačem s osam stupnjeva. S ovim moćnim motorom kratki Defender 90 od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 5,2 sekunde i postiže najvišu brzinu od 240 km/h. Prosječna potrošnja je 14,5 litara na 100 kilometara. Za bolju kontrolu ovako brzog automobila Land Rover je izmijenio ovjes. Straga je ugrađen novi elektronski kontrolirani diferencijal, a ugrađeni su i deblji stabilizatori.

Izvana se Defender V8 najlakše prepoznaje po četiri ispušne cijevi i posebnim 22-colnim kotačima. Iza toliko velikih kotača su 20-inčni kočioni diskovi s plavo obojenim kliještima. Automobil je dostupan u tri boje – sivoj Carpathian Gray, bijeloj Yulong White i crnoj Santorini Black. Krov je uvijek crne boje. U unutrašnjosti se ističu sjedala presvučena kožom Ebony Windsor. Volan je presvučen Alcantarom, a iza njega su kromirane polugice za mijenjanje brzina.

Pored moćnog Defendera V8, Land Rover je proširio ponudu paketa za personalizaciju kroz nove pakete Bright, Extended Bright i Extended Black. Na popisu opcija sada je i 11,4-inčni zaslon infotainment sustava Pivi Pro, preko 60 posto veći od dosadašnjeg.

Provjerite još

Range Rover

Njegovo veličanstvo Range Rover peti

Posve novi, peti po redu Range Rover, dolazi na posve novoj platformi, može imati pet …