Defender V8

Land Rover Defender V8 najsnažniji je u povijesti

Defender V8 pokreće moćni V8 benzinski motor s kompresorom koji razvija 525 KS i 625 Nm što ga čini najsnažnijim Defenderom u povijesti

Dosada je vrh ponude Land Rover Defendera bio plug-in hibridni P400e sa 400 KS, a tik iza njega šestocilindarski P400 sa 400 KS. Obje verzije sada su značajno nadmašene. U ponudu dolazi Defender V8 s moćnim 5,0 motorom s kompresorom koji razvija ogromnih 525 KS i 625 Nm. To je najsnažniji Defender u povijesti.

Defender V8 dolazi uvijek s automatskim mjenjačem s osam stupnjeva. S ovim moćnim motorom kratki Defender 90 od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 5,2 sekunde i postiže najvišu brzinu od 240 km/h. Prosječna potrošnja je 14,5 litara na 100 kilometara. Za bolju kontrolu ovako brzog automobila Land Rover je izmijenio ovjes. Straga je ugrađen novi elektronski kontrolirani diferencijal, a ugrađeni su i deblji stabilizatori.

Izvana se Defender V8 najlakše prepoznaje po četiri ispušne cijevi i posebnim 22-colnim kotačima. Iza toliko velikih kotača su 20-inčni kočioni diskovi s plavo obojenim kliještima. Automobil je dostupan u tri boje – sivoj Carpathian Gray, bijeloj Yulong White i crnoj Santorini Black. Krov je uvijek crne boje. U unutrašnjosti se ističu sjedala presvučena kožom Ebony Windsor. Volan je presvučen Alcantarom, a iza njega su kromirane polugice za mijenjanje brzina.

Pored moćnog Defendera V8, Land Rover je proširio ponudu paketa za personalizaciju kroz nove pakete Bright, Extended Bright i Extended Black. Na popisu opcija sada je i 11,4-inčni zaslon infotainment sustava Pivi Pro, preko 60 posto veći od dosadašnjeg.

Provjerite još

Land Rover Defender V8

Land Rover Defender – Još moćniji i još sposobniji

Land Rover Defender kao moderna interpretacija terenske ikone krajem prošle i početkom ove godine dobio …