Mercedes-AMG GT Black Series

Mercedes-AMG GT Black Series pravi je cestovni bolid

Mercedes-AMG GT Black Series raspolaže sa 730 KS koji ga mogu ubrzati do 100 km/h za 3,2 sekunde, a 200 km/h dostiže za samo devet sekundi

Vrhunac ponude za Mercedes-AMG GT je stigao. Već je puno vremena prošlo otkad su u Affalterbachu dodali novi Black Series model u ponudu, ali sada je stigao Mercedes-AMG GT Black Series. Naravno, apsolutni vrhunac ponude AMG GT-a mora nadmašiti sve postojeće verzije što znači da je AMG GT Black Series impresivan u svakom pogledu.

Počinje s motorom u dugom nosu GT-a Black Series. U osnovi, to je isti onaj biturbo 4,0 V8 koji pokreće brojne druge verzije ovog modela. Ono što nije isto je njegovih 730 KS i 800 Nm, značajno više od 585 KS u dosad najsnažnijem modelu AMG GT R. Tolika snaga i moment na stražnje kotače se prenose putem sedmostupanjskog automatskog mjenjača AMG Speedshift DCT 7G, naravno dorađenog da podnese toliki moment. Kako bi “iscijedili” 730 KS iz motora u AMG-u su napravili brojne modifikacije. Primjerice, ispušna je strana pomaknuta je u “vrući V” dio, između dva reda cilindara. Uz to, ugrađena su nova bregasta vratila, ispušne grane, veći intercooleri, a redoslijed paljenja razlikuje se od ostalih V8 motora. Motor je čak dobio i novu oznaku – M178LS2.

Rezultat su impresivne performanse. Od 0 do 100 km/h AMG GT Black Series ubrzava za 3,2 sekunde i postiže najvišu brzinu od 320 km/h. Za sprint do 200 km/h iz mjesta treba mu samo devet sekundi.

Toliku snagu i performanse prati i izgled. Automobil je dobio brojne aerodinamičke dodatke i u mnogim detaljima nalikuje na trkaće verzije GT3 i GT4. Sprijeda je drukčija maska, a u odbojniku su i podesivi splitteri. Sprijeda je dodano još usisnika za hlađenje, a straga je dvodijelni stražnji spojler. Gornji dio podešava se električno, a čitav se može i ručno podešavati. Naravno, svi spojleri, krila i ostale sitnice izrađeni su od karbonskih vlakana, kao i krov i stražnja vrata. Podnica je gotovo potpuno ravna, a Mercedes-AMG dodao je i posebne “uzdužne peraje” koje vode zrak do difuzora. Sve te aerodinamičke izmjene i dodaci rezultiraju sa 400 kilograma aerodinamičkog pritiska pri brzini od 250 km/h. Lista promjena kao da nema kraja. Vjetrobran je izrađen od laminiranog stakla pa je lakši i tanji, nosači mjenjača su od karbona, a iza 20-inčnih kotača su keramičke kočnice s kompozitnim diskovima…

Unutrašnjost je presvučena nappa kožom i crnom mikrofibrom s narančastim prošavima. Obloge vrata imaju obruče za zatvaranje umjesto klasičnih ručki, kako bi bile lakše. Školjkasta sportska sjedala su od karbonskih vlakana, također kako bi bila lakša. Ali to nije sve… Ako vam sve nabrojano još uvijek nije dovoljno možete naručiti AMG Track Pack. U tom slučaju dobit ćete još i zaštitni kavez od titana, sigurnosne pojaseve u četiri točke i aparat za gašenje.

Provjerite još

Mercedes-Benz GLB

Mercedes-Benz GLB 200d

Mercedes-Benz GLB zovu mali GLS. On je još jedan član Mercedesove planinarske obitelji, a smjestio …