Mercedes-AMG GT

Posebni Mercedes-AMG GT Edition 1 za početak prodaje

Novi četverovratni Mercedes-AMG GT u prodaju kreće početkom sljedeće godine i to s najsnažnijim i najskupljim modelom GT 63 S Edition 1 sa 630 KS i pogonom na sve kotače

Već je postalo uobičajeno da Mercedes za početak prodaje novog modela pripremi posebno izdanje nazvano Edition 1, bilo da je riječ o novom malom SUV-u ili novom AMG-ovom uratku. Tako niti novi četverovratni Mercedes-AMG GT nije iznimka. Njegovo prvo izdanje bit će GT 63 S pokretan 630 KS snažnim 4,0 V8 motorom s pogonom na sve kotače.

Vizualno, Edition 1 donosi detalje kojima se razlikuje od običnih GT-a. Svi će primjerci biti u mat sivoj boji i imat će crte na krovu i bokovima, a standardno će biti opremljeni AMG Aerodinamičkim paketom u koji pripada fiksno stražnje krilo. Priču o vanjskom izgledu zaokružuju 21-inčni kovani kotači. Unutrašnjost krase AMG-ova sportska sjedala, a sve je izrađeno u kombinaciji crne i sive, kako bi bilo u skladu s vanjštinom. Za malo živahnosti tu su prošavi žutim koncem i ambijentalna rasvjeta, a ne nedostaje niti elemenata od karbona.

Cijene još nisu objavljene, ali očekuje se kako će Edition 1 biti najskuplji u ponudi novog četverovratnog AMG GT-a. U prodaju će najvjerojatnije krenuti početkom sljedeće godine.