Mercedes EQS

Mercedes EQS vrhunac je električnog luksuza

Mercedes EQS na mnogim područjima danas predstavlja vrhunac ponude automobilske industrije. Električni pandan S-klase donosi vrhunski luksuz i izvrsne performanse

Mercedes-Benz proširio je svoju ponudu potpuno električnih modela apsolutnim top-modelom EQS. Riječ je o električnom pandanu S-klase, ali razvijenom “od nule” kao novi model. Mercedes EQS nastao je na platformi EVA razvijenoj za električne modele na kojoj će se kasnije pojaviti i EQE, kao i SUV verzije modela EQS i EQE. Ona pruža prostor za različite konfiguracije pogona, a u slučaju EQS-a trenutno se nude dvije: EQS450+ sa stražnjim pogonom i EQS 580 4Matic s pogonom na sve kotače. Kasnije će se u ponudi naći još i EQS 350 i EQS 450 4Matic.

Mercedes EQS 450+ pokreće jedan elektromotor na stražnjoj osovini koji razvija 333 KS i 568 Nm. S njime EQS od 0 do 100 kilometara na sat ubrzava za 6,2 sekunde i postiže najvišu brzinu od 210 km/h. Trenutno najsnažniji EQS 580 4Matic ima još jedan motor na prednjoj osovini, a oba motora zajedno isporučuju 524 KS i 855 Nm. To je dovoljno za ubrzanje od 4,3 sekunde, dok je najviša brzina jednakih 210 km/h. Oprezno smo naglasili kako je to trenutno najsnažniji EQS jer je poznato da će se najvećim električnim modelom pozabaviti i Mercedes-AMG. Mercedes je već najavio kako će se kasnije pojaviti verzija sa čak 763 KS.

Obje verzije EQS-a imaju baterije od 107,8 kWh što bi im trebalo biti dovoljno za 770 kilometara dosega prema normi WLTP. Na istosmjernom punjaču od 200 kW, u optimalnim uvjetima, baterija se može napuniti od 10 do 80 posto za pola sata, odnosno za dodatnih 280 do 300 km za 15 minuta. Mercedes EQS podržava i punjenje izmjeničnom strujom do 22 kW, a tada za punjenje baterije treba oko pet sati.

Naravno, baterija se ne puni samo na utičnici, već i tijekom vožnje. Mercedes se hvali kako EQS u “najagresivnijem” načinu regeneracije može kočiti do zaustavljanja bez korištenja papučice kočnice i generirati do 290 kW. Automobil koristi regeneraciju kada god je to moguće kada automatski smanjuje brzinu ili koči zbog vozila ispred kada je na tempomatu. Inteligentno obnavljanje energije optimizirano je sukladno situaciji uz pomoć funkcije ECO Assist i djeluje s predviđanjem, između ostaloga, uzimajući u obzir prometne uvjete ili topografiju. Vozač također može postaviti tri razine rekuperacije i funkciju krstarenja preko poluga iza upravljača.

Za veliki doseg s jednim punjenjem baterije zaslužna je i aerodinamika. Mercedes kaže kako je koeficijent otpora zraka Cw samo 0,20. To je toliko malo da je Mercedes EQS postao najaerodinamičniji serijski automobil na svijetu. EQS je dugačak 5,22 metra, širok 1,93 metra i visok 1,51 metar. Slabija verzija teži 2480 kg, a snažnija 2585 kg. Svejedno, EQS bi trebao biti okretan zahvaljujući upravljanjem i stražnjim kotačima. Standardno se stražnji kotači mogu zakrenuti najviše 4,5 stupnjeva, a opcijski, uz nadoplatu,  čak do 10 stupnjeva.

Po pitanju izgleda EQS zapravo nije nimalo nalik svom konvencionalnom rođaku, S-klasi. Niski prednji dio sa zatvorenom maskom je zaobljeniji. Prednji poklopac poprilično je nagnut, a linija vjetrobrana gotovo se nastavlja na njega. Kvake za otvaranje vrata su, naravno, uvučene, a izlaze kada se približi osoba s ključem. Na popisu opcija je i automatsko otvaranje vrata. Vozačka se otvaraju kada priđete automobilu, a ostala se mogu otvoriti putem infotainmenta.

Naravno, to nije kraj pametnim rješenjima. Kao i S-klasa, tako je i EQS prepun gadgeta. Osnova svega čime se EQS priprema i prilagođava svijetu oko sebe je ogroman broj različitih senzora – ima ih do 350! Oni konstantno “hrane” mozak EQS-a informacijama o automobilima i objektima u blizini, ali i o vremenskim uvjetima, putnicima, stanju vozača… Mercedes kaže da automobil uči odgovarati bolje na poznate situacije putem umjetne inteligencije.

Sve te informacije i kontrole vozaču i putnicima zajedno dolaze putem Hyperscreena. Ovaj ogromni “ekran” prostire se punom širinom unutrašnjosti, a u osnovi se sastoji od dva 12,3-inčna ekrana i jednog središnje postavljenog 17,7-inčnog ekrana. To uključuje digitalne instrumente, MBUX infotainment sustav i razne vizualne ukrase. On nije dio serijske opreme. Oni koji žele “tradicionalniji” pristup dobit će unutrašnjost sličniju onoj u S-klasi sa središnjim 12,8-inčnim ekranom i jednim 12,3-inčnim ispred vozača.

Popis pametnih sustava EQS-a je ogroman, a na njemu je, primjerice, tehnologija digital light prednjih svjetala koja omogućuje projiciranje putanja ili simbola upozorenja na cestu. Isto tako, uz opcijski sustav Drive Pilot, Mercedes EQS može voziti u uvjetovanom autonomnom režimu do 60 km/h u slučaju gustog prometa ili u kolonama na prikladnim dionicama autocesta, u početku samo u Njemačkoj.

Početak prodaje Mercedesa EQS je 15. lipnja, a prvi se primjerci u salonima očekuju u studenom.

Provjerite još

Mercedes EQA

Mercedes EQA širi ponudu s još dva modela

Pored početnog modela Mercedes EQA 250 na tržište stižu još dva snažnija koji imaju i …