Mercedes GLB

Mercedes GLB, šesti od osam

Mercedes je obećao kako će napraviti osam modela na platformi A-klase. Ovo je Mercedes GLB, dugo očekivani SUV koji ne zamjenjuje GLA, već proširuje ponudu

Već se nekoliko godina piše o Mercedesu GLB i mnogo je puta uhvaćen objektivom na testiranjima. Nedavno je predstavljen u obliku koncepta, a sada konačno stiže u finalnoj formi. Šesti model Mercedesove kompaktne obitelji nastao na platformi A i B klase pravi je SUV, dok njegov manjih brat GLA ostaje crossover.

S relativno uspravnim vjetrobranom, ravnim poklopcem motora i izraženom “njuškom” GLB pomalo podsjeća na nekadašnji model GLK, koji je prethodio današnjem GLC-u. Izraženom karakteru automobila doprinosi i iznimno ravan stražnji kraj, a malena “grba” na liniji prozora iznad stražnjeg kotača interesantan je detalj. Sprijeda je tipičan Mercedes, ali dopadljiv i jasno prepoznatljiv od ostalih. Primjetno je kako poklopac motora ne dolazi posve do svjetala, već završava nekoliko centimetara iznad njih.

Ravne linije stražnjeg dijela automobila korisne su i za prostranost kabine. Na papiru se čini kako je to jedan od najvećih aduta GLB-a koji je sa svojih 4,63 metra za 15 centimetara duži od A-klase. Međuosovinski razmak narastao je za 10 centimetara u odnosu na A-klasu, kao i na poprilično prostranu B-klasu. Mercedes GLB je tek nijansu kraći od GLC-a, a zahvaljujući prednjem pogonu može bolje iskoristiti dostupan prostor. Toliko bolje da Mercedes nudi i treći red sjedala u GLB-u kao opciju. To GLB pretvara u premium konkurenta automobilima poput Peugeota 5008 i Volkswagen Tiguana Allspace. Što se premium marki tiče, u ovoj veličini sedam sjedala dostupno je samo u BMW Serije 2 Gran Tourer koji je pravi monovolumen. Mercedes kaže kako u treći red sjedala komotno modgu stati osobe visoke do 168 centimetara. Zahvaljujući izdašnom podešavanju drugog reda sjedala lako je ući i pronaći svakome najbolju poziciju. Isto tako, mijenja se i obujma prtljažnika prema potrebama. Bez trećeg reda sjedala osnovni mu je obujam 560 litara, a preklapanjem drugog reda raste do 1755 litara. U oba slučaja GLB nudi više od većeg GLC-a.

Što se izgleda unutrašnjosti tiče jasno je kako je GLB član obitelji A i B-klase. Svi njihovi sastojci su tu – čiste linije, okrugli ventilacijski otvori i veliki široki ekran infotainment sustava MBUX, naravno u kombinaciji s digitalnim instrumentima.

Po pitanju tehnike, Mercedes GLB ju dijeli s A-klasom, A-klasom limuzinom, B-klasom, CLA i CLA Shooting Brakeom, kao i svim modelima na platformi MFA2 koji su ih prethodili. Na početku prodaje GLB će se nuditi s dva dizelska i dva benzinska motora. Benzinci nose oznake GLB 200 i GLB 250 i razvijaju 163, odnosno 224 KS, dok dizelski GLB 200 d i GLB 220 d dolaze sa 150 i 190 KS. Uz sve motore dolazi automatski mjenjač DCT. Pogon na sve kotače dostupan je uz snažnijeg benzinca i oba dizelaša. Više verzija zasigurno će uslijediti, a ne bismo se začudili niti sportskoj AMG inačici.