Mercedes-Maybach S-klasa

Mercedes-Maybach S-klasa nova je definicija luksuza

Kao i u prošloj generaciji Mercedes-Maybach S-klasa predstavlja najluksuzniju verziju njemačke limuzine, a ističe se i pozamašnim dimenzijama

U prošloj generaciji Mercedesa S-klase ime Maybach bilo je po prvi puta oznaka top modela. Za razliku od Maybacha 57 i 62 s početka ovog stoljeća koji su, unatoč sličnostima sa S-klasom, bili ipak više neovisni modeli. Isti je slučaj i s novom generacijom Mercedes-Maybach S-klasa je ultra-luksuzna inačica S-klase. Stoga i nema nekih velikih iznenađenja u njezinom izgledu. Najveće su razlike u dimenzijama, koje su ogromne. Međuosovinski razmak Mercedes-Maybach S-klase je punih 18 centimetara veći od duže verzije obične S-klase, odnosno sa svojih gotovo 3,4 metra čak 29 cm više od standardne verzije. Maybach mjeri gotovo 5,47 metara u dužinu, a i viši je za sedam milimetara.

Naravno, veličina nije jedino čime se Maybach ističe. Kao i prije, automobil je dostupan u dvobojnim kombinacijama. Čitavom dužinom, odmah ispod prozora rukom nanesena linija razdvaja dvije boje. Posebna maska i kotači te logotipi Maybacha, između ostalog i na C-nosačima, dodatno podsjećaju kako je riječ o automobilu nekoga kome je obična S-klasa bila premalena.

Oni koji budu imali zadovoljstvo ući u Mercedes-Maybach S-klasu neće se razočarati. Naprotiv. Na svakom se koraku vidi više luksuza nego u običnoj S-klasi, a niti u njoj se čovjek zapravo nama na što požaliti. Straga su dva prostrana sjedala, a ako poželite odrijemati oba se mogu podešavati elektronski na najrazličitije načine, a mogu se i potpuno spustiti. Dodatnu udobnost omogućuju funkcije grijanja i masaže vrata i ramena. Pored klimatizacije i osvjetljenje straga može se posebno podešavati. Naravno, infotainment sustav predstavlja vrhunac ponude. Novu generaciju sustava MBUX kontrolira vozač putem 12,8-inčnog ekrana, a na raspolaganju je do četiri ekrana. Na ostalim ekranima putnici mogu prikazivati i upravljati stvarima koje su njima bitne, od multimedije, podataka o vožnji i kontrole klima-uređaja. Sustav prepoznaje geste putnika i prema njima može prilagođavati funkcije.

Informacija o pogonskim motorima za Mercedes-Maybach S-klasu službeno još nema, ali jasno je kako će svi imati sustav blagog hibrida i da će biti riječ o motorima trenutno dostupnim u drugim modelima. Ranije ove godine prvi je čovjek Daimlera Ola Kallenius najavio povratak 6,0 V12 motora, pa je logično očekivati da to bude upravo u ovom automobilu. Posljednja verzija razvijala je 630 KS. Pored njega, možemo očekivati i nekoliko verzija 4,0 V8 motora, prije svega onu od 557 KS i 730 Nm koja pokreće Mercedes-Maybach GLS, a uz nju bi se mogla naći i verzija od 435 KS poznata iz modela S500. Obje verzije V8 motora zahvaljujući sustavu EQ boost po potrebi isporučuju dodatnih 22 KS i 250 Nm.

Kao i kod obilne S-klase, udobnost je visoko na listi prioriteta, a za to se brine i aktivan zračni ovjes. Automobil skenira cestu ispred sebe i priprema ovjes na nadolazeće neravnine. To bi trebalo osigurati da ova luksuzna limuzina klizi cestom poput letećeg tepiha. Korisna stvar je i zakretanje stražnjih kotača koje smanjuje krug okretanja i značajno doprinosi okretnosti ogromnog automobila.

Prvi će primjerci na nekim tržištima do kupaca stići već ove godine. Na proljeće će top verzija S-klase biti lansirana u Njemačkoj, SAD, i Kini, dok će u ostatku Europe biti dostupna tek na ljeto. Cijene još nisu poznate.

Provjerite još

Mercedes EQA

Mercedes EQA najmanji je član električne obitelji

Novi početni model u Mercedesovoj električnoj obitelji EQ zove se Mercedes EQA i bliski je …