nissan juke

Nissan Juke zadržava veselo lice

Nissan Juke, jedan od začetnika danas toliko popularne kategorije kompaktnih crossovera uskoro će biti zamijenjen potpuno novom generacijom

Na internetu su se već nekoliko puta pojavile fotografije testiranja prototipova novog kompaktnog crossovera. Zahvaljujući veselim okruglim oblicima i velikim svjetlima odmah je bilo jasno da je ro novi Nissan Juke. Nissan je čitavo vrijeme pažljivo skrivao sve informacije, sve dosad! S prvim teaserom najavljuju drugu generaciju Jukea.

Iako se na slici vidi tek mali dio automobila, jasno je kako možemo očekivati jednak raspored svjetala sprijeda. Velika okrugla svjetla igraju glavnu ulogu, a upotpunjuju ih tanke crte iznad. Položaj većih svjetala je upečatljiv i izgleda kao da su postavljena u nešto u obliku slova Y.

Zahvaljujući nedavnom predstavljanju potpuno novog Renault Captura, tehničkog blizanca ovog Jukea, već znamo malo više o osnovi automobila. Kao i Clio i Captur, novi će Juke biti zasnovan na novoj platformi CMF-B, a i ponuda motora će biti sastavljena od poznatih strojeva, uključujući novi 1,3 TCe. Kao i Captur, vjerojatno će i Juke dobiti plug-in hibridnu verziju. Službeno će novi Nissan Juke biti predstavljen 3. rujna.