Nissan Micra

Nissan Micra s novim motorima i automatikom

Nissan Micra je za 2019. doživjela neke promjene, prije svega tehničke naravi. Dobila je nove motore, a snažniji donosi i dinamičniji ovjes i upravljanje

Najmanji Nissanov model doživio je prvo osvježenje, ali ne dizajnersko, već tehnološko. Stari je 0,9-litreni turbobenzinac otišao u povijest, a zamijenio ga je novi trocilindraš obujma jedne litre koji se krije iza oznake IG-T 100. Time je, osim boljih emisija štetnih plinova, Micra dobila i na snazi i momentu. Ovaj motor razvija 100 KS i 160 Nm. Serijski ovaj motor dolazi s petostupanjskim ručnim mjenjačem, ali se od sada može dobiti i s automatskim bezstupanjskim (CVT) mjenjačem Xtronic.

Novi motor u ponudi je i IG-T 117, a iako se možda čini tek kao snažnija verzija motora od 100 KS, riječ je o posve drugom motoru koji je Alijansa Renault-Mitsubishi-Nissan razvila u suradnji s Daimlerom, kao i 1,3-litreni benzinac koji je nedavno predstavljen u Qashqaiju. S tim snažnijim  motorom Nissan Micra od 0 do 100 km/h ubrzava za 9,9 sekundi što je za punu sekundu kraće od modela pokretanog slabijim benzincem.

To nisu jedine razlike. Nissan Micra sa 117 KS nudi i bolje dinamičke osobine u vožnji zahvaljujući drukčije podešenom ovjesu i 10 mm manjem razmaku od tla, kao i oštrije podešenom upravljačkom mehanizmu. Uz to, Micra s ovim motorom ima 17-colne naplatke i kromirani završetak ispušne cijevi.