Nissan Navara

Nissan Navara temeljito je osvježena

Nissan Navara je doživjela značajne vizualne promjene izvana i iznutra, a može se pohvaliti i bogatijom ponudom sigurnosnih sustava

Nissan Navara je nakon šest godina na tržištu doživjela značajan facelift. Najviše je promjena sprijeda gdje su svjetla zadržala osnovni oblik, ali sada imaju posve drukčiji izgled i LED tehnologiju. Maska je značajno povećana i uokvirena masivnim srebrnim okvirom na čijem je gornjem dijelu natpis Navara. U verziji  PRO-4X taj je okvir crne boje (na većini fotografija).  Potpuno je izmijenjen i prednji odbojnik na čijim se bočnim stranama ističu “grbe” koje se spajaju s rubovima blatobrana. Jednaki tretman prošao je i stražnji kraj. Svjetla su zadržala oblik i dobila LED tehnologiju, promijenjena su vrata teretnog prostora na kojima je sada veliko ime modela, kao i odbojnik.

U unutrašnjosti su promjene nešto umjerenije. Nissan Navara dobila je novi volan i drukčije instrumente, ali osnovni raspored vozačkog okruženja je zadržan. Osvježen je infotainment sustava koji sada, između ostalog, podržava Android Auto i Apple CarPlay. Navara ima i nove sigurnosne sustave poput upozorenja na sudar, kočenja u nuždi i kamera koje pokrivaju 360 stupnjeva oko vozila s posebnom terenskom funkcijom za Navaru.

Promjena ima i na tehnološkom planu. Tako Nissan kaže kako je ojačao stražnju osovinu čime je povećana nosivost. Dorađen je i upravljački sustav, a Navara je dobila i poboljšanu zvučnu izolaciju. Promjena u ponudi motora nema. I dalje Navaru pokreću dvije verzije 2,3 dCi turbodizelaša od 163 i 190 KS.

Navara je popularna među pick-upovima, a poslužila je i kao osnova za Mercedes-Benz X-klasu. Renault na nekim tržištima nudi svoju verziju pod imenom Alaskan. Ni to nije sve – kineski Dongfeng prodaje svoju verziju pod imenom Rich 6.

Provjerite još

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai treće generacije stiže ovog ljeta

Prvi Nissan Qashqai započeo je eru crossovera, a sada je predstavljena njegova treća generacija. Prvi …