Honda Accord

Nova Honda Accord zaobilazi Europu

Honda je predstavila 11 generaciju svoje popularne limuzine Accord, ali nažalost ne planira njezinu prodaju u Europi

Honda Accord bila je svojevremeno vrlo popularan automobil i na europskom tržištu, ali s njega klasične limuzine polako nestaju. Stoga nije neobično što je Honda 11. generaciju Accorda predstavila u SAD-u i prvenstveno za američko tržište.

Novi je Accord iznimno jednostavnog vanjskog izgleda, daleko smirenijeg od onog na 2017. predstavljenoj prošloj generaciji. Na boku su zapravo samo dvije osnovne linije, a sprijeda i straga prevladavaju ravne horizontalne linije koje čine automobil vizualno širim. Unutrašnjost je značajno modernizirana i uređena je u skladu s novim Hondinim modelima. Ispred vozača je klasične instrumente zamijenio ekran, a još jedan, dijagonale 12,3 inča, zauzima središnju poziciju u unutrašnjosti.

Honda će na američkom tržištu nuditi Accord u šest razina opreme i s dva pogonska motora. Početna dva modela pokretat će 1,5-litreni četverocilindarski turbobenzinac od 195 KS i 260 Nm. Četiri bogatija paketa opreme nudit će se s hibridnim pogonom koji se sastoji od dvolitrenog benzinca i dva elektromotora, poput sustava e:HEV kakav se ugrađuje u europski Civic. U Accordu je nešto snažniji i raspolaže sa 207 KS i 335 Nm. Honda očekuje da polovica prodanih Accorda na američkom tržištu bude s hibridnim pogonom.

Nova Honda Accord proizvodit će se u Marysvilleu u Ohiu, gdje japanska marka proizvodi Accord već 40 godina i gdje ih je proizvedeno više od 12,5 milijuna. Osim u SAD, novi će se Accord prodavati diljem svijeta, ali u Europi i Južnoj Africi ga neće biti.

Provjerite još

novi Civic Type R

Novi Civic Type R ima 330 KS!

Konačno smo i službeno doznali što točno Honda misli kada kaže da će novi Civic …