nissan navara

Nova Nissan Navara uglađenija je i sposobnija

Osvježena Nissan Navara prikazana je krajem prošlog mjeseca, a sada je Nissan objavio kakve tehnološke promjene donosi novi model

Snažnija verzija 2,3 dCi motora i dalje razvija 190 KS, ali je osnovna verzija malo snažnija. Za razliku od dosadašnjih 160 KS i 403 Nm nova inačica motora razvija 163 KS i 425 Nm, a sada i slabiji motor ima dva, umjesto jednog turbopunjača. Motori su dobili i nove klipove, smanjen kompresijski omjer, dorađen sustav hlađenja, kao i novi ispuh.

Osvježena Nissan Navara dobila je i novi šestobrzinski ručni mjenjač, kao i dorađen ovjes koji bi trebao osigurati veću udobnost, ali i nosivost. Verzija King Cab, ovisno o verziji, može ponijeti 55 do 95 kilograma više, dok je za Double Cab povećanje između 54 i 114 kg. Dorade nisu stale na tome. Opcijski sedmostupanjski automatski mjenjač uglađeniji je i brži, a za bolje zaustavljanje zaduženi su veći kočioni diskovi sprijeda i straga. Standardna veličina kotača sada je 17, umjesto dosadašnjih 16 cola. U unutrašnjosti Nissan je ugradio novi 8-inčni ekran infotainment sustava koji bi trebao brže raditi.